• 132
    gala, şampiyon olamıyorsa, suni takımlar değil, hakiki takımlar şampiyon olsun. bu takımı şampiyon titriyle görmektense fenerbahçe’yi dördüncü yıldızla, beşiktaş’ı üçüncü yıldızla görmeyi tercih ederim.

    bu takım niçin vardır, hiç çözemedim. maziden gelen bir hikayesi yok. geçmişinden güç alan birikmiş bir kültürü yok. benimsediği bir ideası yok. taraftarı yok. neyi var dersen, bir şeyleri var ki, buradalar.

    bursaspor şampiyom olsun -ki oldu- sıkıntı değil. ama bunlar olmasın. şu ligde “biz olamıyorsak, şu olsun” edebiyatı yapılır. bunlar olacağına, fenerbahçe olsun, karabükspor olsun ama bunlar ve bunun gibiler olmasın. gücünü taraftarından, mazisinden, camiasından almayan belediye ve hele ki büyük şehir belediye takımları olmasın. gençlerbirliği olsun lan. osmanlıspor gibi suni takımlar olacağına ya da namı kayserispor aslı erciyesspor olan şark kurnazı takımlar olmasın. konyaspor olabilir, bir şehir takımı olarak arkasına bir kitle katabilir, dersin en azından. ama bunlar olmasın. şampiyon olması türk futboluna ne verebilir? bence, büyük bir hiç...

    ligimizin futbol kalitesi zaten malumken, hikayeden de yoksun olduğu günlerden geçiyor. bunun gibi takımlar şu ligde olacağına vefa, beykoz, sarıyer olsaydı veya göztepe, eskişehir, adana demirspor, sakaryaspor gibi takımlar lige yükselmeyi başarabilseydi, en azından ligdeki maçların bir hikayesi olurdu.

    göze hoş gelen futbol izleyemezken, en azından izlediğimiz şeyin bir şeyler anlattığını hissedebilirdik belki de. ama hayır, başakşehir gibi takımlar bu ligde öyle veya böyle desteklendiği sürece bu işin oluru yok. proje takımı deniyor. altınordu bir proje takımıdır, bir amacı vardır; başakşehir ise güçle ve parayla desteklenen bir sistem takımıdır.

    sözün özü, şampiyon falan olmasın ve hatta mümkünse dibi görsün ve bir daha göz önündeki ligde görünmesin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın