• 25
    galatasaray futbol takımının artık denemesi gereken sistemdir. bu sistem için gerekli malzemenin olmadığı görüşüne katılmıyorum. kaldı ki oynadığımız ligi dikkate alırsak gayet deneyebiliriz. bu sistemin en önemli avantajı hem hücumda hem savunmada en az 7 oyuncuyla hazır bulunmak. evet orta 2'linin biraz fazlaca efor harcaması ve üretken olması gerekiyor. ama bu sorunu bekleri direkt oyuna sokarak ve ilerde 3 adet mobil forvet oyuncusu (santrfor değil, forvet) kullanarak bertaraf edebiliriz. şimdi mevcut takım için bir şablon koyup minik bir analiz kasalım.

    http://gss.gs/QVR.jpg

    şu 11'de;
    chedjou, serdar ve hakan 3'lüsü ile geriyi emniyete alıp beklerin çok daha özgüvenle ileri çıkmalarını sağlayabiliriz. serdar aralarında en genç ve hızlısı o yüzden ortada onun olması bence daha doğru. chedjou ve hakan topu oyuna sokmakta fena değiller. sağ ve sol stoperlerin bekler daha doğrusu kanatlar ileri çıktığında onların kademelerine girmeleri ve ters kanattan gelen toplarda serdar'ı tamamlamaları gerekiyor. elimizde bu işleri onlarda iyi yapacak başka da sağlam stoper yok zaten.

    linnes ve carole arkalarında böyle bir emniyet varken bence hücumda çok daha etkili olabilirler. carole için şerh koyuyorum ki o bölgeye bir küçük değineceğim.

    yazdığım orta sahayla, orta ikili için en önemli gereklerden biri olan ileri yönelik pas ihtiyacı karşılanabilir. zaten tolga dikine oynamasıyla, de jong'da diyagonal paslarıyla övülüyor. 90 dk boyunca git-gel yapamasalar da bu durumu da savunma-hücum hattı arasını mümkün mertebe kısa tutarak tolere edebiliriz. geriye, ileri 3'lünün sürekli gezerek rakip savunmayı dağıtması ve top rakipteyken orta sahaya yardımcı olması kalıyor. şimdi ufak notlar;

    1- chedjou devre arası gidecek diyorlar. onun yerini örneğin şu an kulüpsüz olan martin caceres ile doldurabiliriz. koray sakatlığını aştığında o da önemli bir alternatif olur.
    2- bence bizim sağ bekten ziyade hücum yönü kuvvetli, asist ortalaması yüksek bir sol kanat-beke ihtiyacımız var. ben linnes'e çok güveniyorum fakat carole hücum olarak bir türlü tatmin edici olamadı. ama carole bence bu şablon da çok başarılı bir sol stoper olur. hakan da onu yedekler.
    3- yine devre arası için tolga ile fiziksel olarak benzer özellikler taşıyan, ondan biraz daha teknik ve savunma özverisi olan birini bulmalıyız.
    4- maalesef sinan ona olan güvenimizi yerle bir etti. ki bence tam bu düzenin merkez forveti. ama madem o yatışta o vakit onun olmuşu podolski orada kullanılır. yasin idareten sağ kanat-forvette yer alsa da o bölgeye de bir takviye şart.

    velhasıl mevcut kadro kör-topal da olsa bu oyunu oynayabilir. devre arası sağlamından 4 takviye ile 3-4-3 hayal olmaktan çıkar. kaldı ki ne oynarsak oynayalım en az 4 transfere ihtiyacımız var zaten. bari bu sisteme yatırım yapmış olalım. sezon bittiğinde de takım ve oyun çek edilir, eksikler tamamlanır, alternatifler düşünülür.
App Store'dan indirin Google Play'den alın