resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 1122
    galatasaray'ın hücumda organize olmasını sağlayan bir numaralı adamdır. takım kötüye gittiğinde hem taraftarlar hem de takım arkadaşları tarafından insiyatif alması beklenen oyuncudur arda turan. o yüzdendir ki puan kayıpları sonrası, hücum hattıyla ilgili yapılan eleştirilerde sıkça adı geçmesi normaldir. bir futbolcu her zaman iyi oynayacak diye bir kural yoktur elbette, ama kaptan son zamanlarda hiç eleştirilmediği kadar eleştirilmektedir. ayağında çok fazla top tutması, çok çalıma girmesi, arkadaşlarına pas atacağı yerde kaleye vurması gibi nedenlerle eleştiri oklarının çevrildiği adam olmuştur. ama orta saha ile forvet arasında takımın hemen hemen tüm yükünün arda turan'ın omuzlarında olduğu unutulmuştur. unutulmasının nedeni de arda'nın yaptığı işi çok kolaymış gibi göstermesidir, bu yükü öyle kolay taşımıştır ki ara sıra meydana gelen aksaklıklar hemen göze batmaktadır. göze batan noktaların bir kısmı da anlamsızdır. şöyle ki; arda kendi yarattığı pozisyonlardan birkaçında arkadaşlarına pas vermemiştir, kendi vurmayı denemiştir, gelin görün ki pas verdiği pozisyonlar değerlendirilse o maç farka gidecektir.

    bir de topla fazla oynaması eleştirilmektedir ki benim de hemfikir olduğum bir konudur. ama bu olay gereksiz yere büyütülmekte ve kronik bir problem gibi gösterilmektedir. öyle bir beklenti içindeyiz ki arda her topu aldığında takımı hızla hücuma kaldırsın, çalım atsın, asist yapsın. bu her zaman mümkün değil. arda şimdiye kadar bunu çok yaptı ve öyle kolay yaptı ki bizleri alıştırdı. o yüzden yaptığı olağan hatalar insanların gözüne çok batıyor.

    galatasaray'da hücuma dönük diğer orta saha oyuncularının da arda'nın yükünü hafifletmesi gerektiği bir gerçek. keita bunu yapabileceğini gösterdi ama devamlılık gerekiyor. takım oyunu oturdukça arda'ya daha az yük binecek, arda'nın işi kolaylaşacak. ama ne zaman işler yolunda gitmese yine sazı eline alması beklenen arda turan olacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın