resim
Abdullah Mucib Avcı
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:61
Uyruk:Türkiye
  • 1071
    klasik, güçlü takımlara karşı kontraatak, ortalama takımlara karşı duran toplar ve edin visca kozuyla oynayan teknik direktör abdullah avcı. büyük takımlarla ne yapacağı muamma. çünkü büyük takımlarda kontraatak pek uygulayamazsın.

    ancak, takımını diri tutabilmesi, yüksek mücadele gücüyle top oynatması dikkate değer bir konu. örneğin bize göre daha çok koşan ve daha diri bir takımı var.

    bruma'yı kapatması sıradan her hoca'nın uygulayabileceği bir taktik. bruma'yı kapatayım derken sinan'ın kanadından çok akın yediler ama sadece bir gol bulabildik. mağlubiyetimizin asıl nedeni selçuk inan yumuşaklığı ve defans kurgumuzun çok hatalı olmasıydı.

    abdullah avcı, büyük bir takım çalıştırdığında, yani diğer büyüklerle gerçek bir rekabete girip her türlü engellemelerle karşılaştığında başarılı olursa geçer not alır, aksi halde bugünkü konjönktörden faydalanıp başarı elde etmesi yeterli olamaz.

    gerçek bir başarı elde etmesi herkes gibi beni de gururlandırır tabi ki. ama dediğim gibi gerçek bir başarı. başakşehir'de elde ettiği başarılar, diğer anadolu takımlarına rağmen daha büyük imkanlara sahip olması ve nisbeten hakemler tarafından korunmasından kaynaklanıyor diye düşünüyorum. örneğin avrupa kupalarında nerdeyse sıfır başarı grafiğine sahip olması kendisi için bir ölçüdür.

    sonuç olarak, ligimizdeki başarısı ona sadece küçük bir puan kazandırır. umarım kendisini geliştirir ve büyük başarılar kazanır.

    (bkz: 4 kasım 2016 galatasaray başakşehir maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın