resim
Johannes Hendrikus Olde Riekerink
Görev:Teknik Direktör
Takım:Dewa United
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 2010
    kendisiyle ilgili ilk defa olumsuz eleştiri yapacağım teknik direktörümüz. daha ilk bir kaç maçından sonra kendisi için oyuncu tercihleri ve kadro mühendisliğini iyi yapabildiğini ama futbolun taktik kısmından anlamadığını, oyunu hiç bir şekilde okuyamadığını söylemiştim ve bunu zamanla geliştirebileceğini söylemiştim. şimdi 22 ekim 2016 galatasaray trabzonspor maçı ve 4 kasım 2016 galatasaray istanbul başakşehir maçı sonrası verdiği röportajlara bakarsak ikisinde de maçı domine ettiğimizi ve buna rağmen rakiplerin son vuruştaki becerisi, bizim ise final hareketlerinde beceriksizliğimiz nedeniyle kaybettiğimizi söyledi.

    şimdi yaklaşık 15-16 senedir futbol izlerim, az buçuk futboldan da anlarım. maalesef riekerink bey, dominant futbol bu değildir. dominant futbolda yapılan pasların bir amacı olur, takımın bir hücum planı olur ve bu pasları yaparken takımın bir yerleşimi ve bunun sonucunda çeşitli organizasyonlarla girilen bir pozisyon olur. yani topu sağ bek-orta saha-stoper-sol bek-sonra tekrar orta saha hattında döndürünce dominant futbol oynanmış olmuyor. senin bu top çevirip pas oyunu yaptığın pozisyonların %90'ında bruma topu alıp allaha emanet gidiyor ve yetenekleriyle ekstra bir şeyler sergilerse bir pozisyon buluyorsun, yada içerdeki pivot santrafor eren'e kim denk gelirse o orta yapıyor gerisi eren'in hava hakimiyetine kalıyor.

    maalesef galatasaray'ın başka bir hücum planı bir oyun aklı veya organizasyonu yok sahada. bazı maçlarda kitlenmemizin ve gol bulma konusunda büyük sıkıntı yaşamamızın nedeni bu. belki olur da bir gün bruma-eren-sneijder-sinan-podolski hepsi aynı gün formda olur, hepsinin %100 oynayacağı tutar işte o zaman belki gollü rahat bir galibiyet alabiliriz ama bu yine de bizim hücum konusunda iyi olduğumuzu göstermez. belki o gün öyle düşünürüz. ama öyle değil ne yazık ki.
App Store'dan indirin Google Play'den alın