resim
Abdullah Mucib Avcı
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:61
Uyruk:Türkiye
  • 1067
    iyi/kötü, güzel/çirkin, balon/bomba...

    her teknik adamın bir karakteri var. bir oyun anlayışı, futbola bakışı var. uyar/uymaz denkleminde tartışmak yerine, yukarıda verdiğim sıfatlarla tartışmak futbola doğru bak(a)mamaktır.

    evet milli takımda olmadı. olmaz da. belki de galatasaray'da da olmaz. anlayışı uymaz. futbol karakteri camiaya uymaz vs...

    başakşehir'i -eski adıyla istanbul bşb- bir sistem takımı haline getirdi. belli bir oyun anlayışı var. rakiplere göre esnetebiliyor. kulübe çok hakim olduğundan, sadece saha içi antrenörlüğü yapmıyor. kadro mühendisliğini de kendisi yapıyor. istikrar da böyle geliyor.

    milli takımda olmadı. al işte balon... e başakşehir'de oldu? onu napacağız? kendisi milli takımdayken bu takımı arifler falan yönetirken küme düştü bu takım.

    peki nedir tarzı? koşulsuz taktik disiplin. oyuncu sistemine dayanmayan bir anlayış. o nedenle "yıldız" sevmez. daha isimsiz oyuncuları adapte etme konusunda yetenekli. bu nedenle galatasaray gibi bir kulüpte başarılı olamayacağını düşünüyorum. çünkü bu tarz kulüpler bu anlayışı kaldıramıyor. adam yönetimi -man management- büyük kulüplerin öncellediği şey çünkü. ihtiyaç bu yönde.

    seyirci baskısının olmaması abdullah avcı tarzı antrenörlerin velinimeti...
App Store'dan indirin Google Play'den alın