resim
Johannes Hendrikus Olde Riekerink
Görev:Teknik Direktör
Takım:Dewa United
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 1971
    takımın oynadığı futbol haftalardır (hatta aylardır) yeterince iyi değil, buna rağmen gerek taraftarın kendisine duyduğu sempati, gerekse iyi skorlar almamız biraz dile gelecek olumsuz düşünceleri öteliyordu. ancak, skorlarında aleyhine dönmesiyle tepkiler de haliyle gelmeye başladı. sonuç olarak özellikle büyük takım teknik adamlarını değerlendirmenin en kolay kriterleri 1- iyi oyun 2- sonuç. iyi oyun olmaz, sonuç olursa idare edilir * * ya da sonuç yoktur fakat ilerisi için umut veren bir oyun vardır, bu durumda idare kısmı daha zor ama idare edilmesi iyidir.

    riekerink'te de iyi oyun yok (en azından siyah ve beyaz kadar farklı birinci ve ikinci yarılar) fakat sonuç vardı. ne yazık ki o da kalmadı. yani en kariyerli teknik adam da olsa bu iki kriter olmadığı anda özellikle arkasında fatih terim gibi birinin gölgesi varken sabredilmesi kolay olmayacaktı. yönetimin de ne kadar sabredebileceği muamma.

    benim görüşüm ise riekerink'in en önemli özelliği bence analiz idi. yani sıkıntıyı doğru teşhisler koyuyor ve çözümü için uğraşıyordu. rakip analizleri de aynı şekilde başarılı ancak takım ilginç bir şekilde pozisyon hiç üretemiyor. buna da hiçbir şekilde çözüm bulamıyor. takım en iyi oynadığı dediğimiz maçta bile fazla pozisyona giremiyor. mesela 22 ekim 2016 galatasaray trabzonspor maçıadamların bir pozisyonu var diyoruz peki ya bizim? ikinci yarı en net pozisyon 90+5 eren'in röveşatası. bugünkü başakşehir maçı, tamam top sürekli bizde kaldı fakat sonuç? ikinci yarı en net pozisyon yine 90+ karambol. bu kadar üretkenlikten uzak bir takımın şampiyon olması çok zor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın