• 10017
    her geçen gün biraz daha antuya benzetilmeye çalışılan sözlük.

    biri çıkar bruma'dan geri kalan kanatlarımızın toplamından bile iyi olan bruma'ya göre + ve - yönleri olan jeremain lens'e luke shaw'ın içinden geçtiği de gea'ya taksi tutsan 20 lira yazacak yerden frikik golü attığı maçtan sonra sırf ezeli rakibimizde oynuyor diye anadolu topçusu der. çünkü sunderland gibi 1.68 lik forvet ile oynayan ve ne oynadığı da belli olmayan bir takımda tutunamamış. bizim takımın yıldızları tolga, eren, podolski hangi takımlarda tutundu? onlar da mı anadolu topçusu oluyor?

    başka biri çıkar kasım ayına kadar hem ligde hem şampiyonlar liginde namağlup gelmiş ezeli rakibinin başarısını küçümser. eskisi gibi oynamıyorlar yea, napoli pozisyon buldu* ballıydılar ver. (bizim şampiyonlar liginde pozisyon vermeden kazandığımız maç varsa biri yazabilir mi? şampiyonlar ligi lan bu tabi pozisyon vercek)

    başka biri fenerbahçe'nin tarihinin en kötü başladığı sezonunda sahaya as takımıyla çıkan manchester united'a karşı üstelik emenike biraz özürlü olmasa farka gideceği zaferini küçümser.

    bizim de kötü futbol oynadığımız gerçeği hep göz ardı edilir iken rakiplerimiz her kazandığında bal yazılıp durulur.

    ligin en sistemli futbol oynayan, en çok gol atıp en az gol yiyen takımı olan başakşehir'in sinsi sinsi puan topladığı iddia edilir.

    galatasaray'daki son sezonu rakipleri biçmek dışında pek bişey yapmayan melo'ya şiirler yazılırken rakip takımda tosic top kaptığı bir pozisyondan sonra ağır kasap ilan edilir. işin ilginci topu kaptığı pozisyonda faul olmadığını hemen hemen bütün hakem eskileri dile getirdi.

    bizde düşen yada kendini yere atan futbolcu fazla ayıplanmazken hava topu inişi 2 ayağına birden temas aldığı için düşen rakip takım topçusunun başlığına girip linç başlatılır. bumu lan adam dediğiniz futbolcu yazılır. bumu lan adam dediğiniz futbolcu dediği adamın sürekli yardım organizasyonları yaptığından eşi ile bilrikte darülaceze'yi falan ziyaret edip ordaki yaşlılara falan moral verdiğinden bir haber. zaten haberi olsa da fark etmezdi. galatasaray'da oynamıyorsa adam değildir. konu kapanmıştır.

    bir de takımda istenmeyen bazı futbolcular hakkında gerçekler çarpıtılarak yazılarak dezenformasyon yapma modası türedi şimdi.
    selçuk formayı yere fırlatmıştı.
    salih dursun trabzpnspor kazanınca sevindi.
    semih kaya mustafa kapı'yı ünlü oldu diye yemeğe götürdü. (u: oysa adam alt yapıdaki çocukları sürekli bir yerlere götürüyor. gökay güney bile röpörtajında buna değinmiş.)

    bir de bazı yorumlar var akıllara zarar. hani gördüğünde dersin ki bu adam sadece galatasaray maçlarının özetlerini izliyor. diğer ligleri hatta tvde şifresiz yayınlanan diğer maçları hiç bir şekilde takip etmiyor. (u: tarık çamdal'dan daha kötü bu adam manchester nerden bulmuş? e italya milli takımıyla dünya kupası oynadı adam. izlemedin mi? dünya kupası maçları şifresiz) (u: talisca kim adını ilk defa duyuyorum? pes. geçen sene galatasaray'a karşı oynadı, spikerin en çok dikkat çektiği oyuncuydu. galatasaray maçlarını da izlemiyorsun?)

    hepimiz galatasaray'lıyız. hepimizin ortak paydası galatasaray. ama özellikle rakip takımlar yada oyuncuları hakkında yapılan objektiflikten çok ama çok uzak olan bu yorumlar sözlüğü her geçen gün antu'ya yada ne bileyim ergenliğimizde takıldığımız manyakfener tarzı taraftar forumlarına çeviriyor. belki de artık bi silkenelip kendimize gelmeliyiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın