• 693
    gerçeklerini canlı olarak deneyimlediğim hede.

    bugün zenginim kanka, bizim orda bi tane daşaklı olduğu her halinden belli olan bir restoran var oraya gireyim dedim merak ettim. oturdum yemekleri bekliyorum falan tam arkamda tespit edemediğim bir takımın hocası*, efendim önemli, amiyene tabirle mekan için kullandığım sıfata sahip "eleman"ları falan var.girdiler yine klasik muhabbetlere yok efendim:

    -hikmet karaman'la görüşmüş de yabancı sınırı hakkında ne düşünüyorsun diye sormuş falan. üstad hazretleri de normal hikmet karaman gibi mi cevap vereyim yoksa bu federasyonun hocası hikmet karaman gibi cevap vereyim demiş. o da bildiğini söyle hocam demiş. hikmet güneşi de "rezalet!!" demiş falan.

    -federasyonun işine geliyormuş da, türk futbolu zarar görüyormuş da falan...

    -öbür hoca ordan atlıyor "ben hiç takımıma yıldız almam" da, bize iş yapacak adam lazım... asker nidaları falan yükseliyor.

    -bizim yerlilerin nesi var minvalinde sohbetler dönmeye devam ediyor.

    zaten yediğimiz iki parça tandır 36 lira girmiş bi yandan bunlar. tam bir can sıkıntısı harbinde evin yolunu tuttum ve şunları düşündüm:

    ne kadar israf var şu canına yandığımın dünyasında! sevgiyi hak edenler ve sevgiye sahip olan insanların asıl hak etmeyenler üzerine bunu saçması, aynı şekilde saygı, saygınlık, ilim, irfan, görgü, erdem, iyilik!! her anlamda israfla dolu bir dünyada yaşıyoruz anasını satıyım ... israftan kaynaklı(u: ve bazı "duygusal" sebeplerden belki :/) böyle boş beleş insanlar elde ettikleri haksız statü yüzünden de işin içinde olan, işi bilen, "sırandan" insanlar tarafından eleştirilmekten men edilmiş insanlar olacak; biz de vizyon diye kıçını yırtan fm ergenleri olacağız! öyle işi silkerler aga!!

    olum yalnız burda bir dipnot girmek istiyorum beyler kusura bakmayın... bu israfın yaşanmasında biraz da bizim payımız var. gerçekten de döngünün ufak da olsa bir parçasını oluturuyoruz ve o döngünün ucu yine bize giriyor anasını satıyım :( bizim abartı ve acizce bağlanma dürtümüz, bazı şeyleri görsek bile geçmişten gelen takıntılı fanatizmimizle bunların üzerini örtmemiz, ne kadar bunları anlatmaktan dilimde tüy bitse de, bu tarz adamların şımarmasına vesile oluyor lan, oluyor yani olmuyor değil!! aynı karı kız ilişkilerinde de bu böyle değil mi. saçma sapan karşı cinse bağlanıyonuz, şımartıyonuz sonra ağzınıza sıçınca da sıçtı oluyo. yukarda sevgi israfına da değinmiştik değil mi. ucu bize de dokunuyor abi yapmayalım, yaptırmayalım öyleli şeyleri ya :(

    neyse... ne diyorduk.

    futbolun içinde olan o kişiler ve internet kulanıcısı genç futbol takipçisi olan naçizane ben* arkalı önlüydük belki de en güzel fırsatlarıydı bizim gözümüzden bakmaya çalışmak, empati yapmak için, bizim seviyemize inmek* için... cahilce yargılarını ve çeteci faşizanlıklarını ve en önemlisi o devasa egolarını bir kenara bırakıp belki biraz bizi dinlemeye çalışsalar böyle olmayacağız*. sizin kin ve nefret kültürünüzün ürünüysek de bu sizin suçunuz!! bu kadar zor işte karşılıklı ilgi, sevgi, muhabbet, anlayış. sizin türk mentaliteniz yüzünden mi bu haldeyiz yoksa yeterince türkleşemediğimiz için mi sorarım size??

    diyicem de...

    ben de zaten bi bok söyleyemedim, onlar da bmw x5 lerine binip gittiler çüklerinde olmadı...

    bayramınız mübarek olsun gençler :(
App Store'dan indirin Google Play'den alın