• 6
    eleştiri denen kavram:

    yanlış, uygunsuz, düzeltilmesi gereken tarafı mantık çerçevesinde ve haklı sebeplerle sunmak, sonrasında bu sunulan tez niteliğindeki kavrama çözüm olabilecek, yanlışı düzeltecek, uygunsuzu uygun hale getirecek, düzeltilmesi gerekene nasıl müdahale edileceğini anlatacak diyalekti kullanmaktır.

    bizde eleştiri:

    sinkaflı cümlelerle, hakaretin kıyısına gelmek ya da ötesine geçmek elzem olmakla birlikte kişinin yanlış yaptığı şeyleri, mantık şart olmaksızın / gerektirmeksizin ortaya sunmak, sonrasında bir çözüm sunmadan "çözün lan bunu" minvalinde yaklaşarak yıldırmak, zarar vermek, örselemek, saygınlığı azaltmak biçiminde gerçekleşen hede...

    bunu, sözlüğümüz dahil "herkes yapıyor" diyemem.

    hatta sözlüğümüzde eleştiriyi sözlük kavramındaki karşılığı gibi yapan, hataları dile getirip düzeltilmesinin yollarını çok güzel açıklayan tertemiz dimağlar da var.
    ancak bir o kadar da tribün kültürüyle saldırıp hıncını çıkarmak amacıyla yazıp "liseli vardı ya ah o liseli" şarkısı söyleten sayısı da azımsanmayacak kadar fazla.

    "ergin senin a.m.k, bok gibi para harcadın, oynayan takımın içine sıçtın, sana hoca diyenin annesini whatsapptan taciz ederim" şeklinde bir yaklaşım eleştiri değil hakarettir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın