• 2576
    ben bu, "eleştirilemez" kalkanını anlamıyorum. arkadaşım ben gerekirse annemi, babamı eleştiriyorum suratlarına karşı. ergin ataman kim yahu?(başarılarından, imparatorluğundan bahsetmiyorum) neden eleştirilemeyecekmiş? bugün dünyada mourinho'lar guardiola'lar eleştiriliyor. bugün ronaldo eleştiriliyor. ergin ataman neden eleştirilmesin? sanki anasına avradına küfür ediyoruz.

    adım gibi eminim, bugün ergin ataman'a deseler ki; "hoca, russ, pliess ve diebler'ı şu an gönderebilirsin. yerine sana 3 transfer hakkı daha veriyoruz" ergin ataman bir dakika bile beklemez, hatta adamların uçak biletlerini kendisi alıp, postalar.

    geçen seneki 4 milyon usd'lik takım, bu seneki 10 milyon usd'lik takıma 10 sayı fark atar. maalesef elindeki bütçeyle doğru orantılı olarak daha iyi bir kadro kuramamış ergin hoca.

    ergin ataman hiçbir zaman savunma takımı oynatmadı. doğrudur. geçen sene de galatasaray bir hücum takımıydı ama seviye farkı vardı. kaldı ki bazı maçlarda yine 10-12 sayı fark yedik ama içerde oynadığımız rövanşlarda 1 fazlasını atarak tur atladık. fakat unutulan bir şey var ki bu seviye çok farklı bir seviye. euroleague'deki bir takımlara bakın isterseniz. gruptaki takımların %70'i çok iyi takım. bu takımları sadece iyi hücumla yenemezsiniz. bu takımlara 100 sayı bile atsanız, 110 sayı yiyip kaybedersiniz bu halinizle.

    euroleague çok sert, çok iyi savunmaların yapıldığı bir seviye. açıkcası burada 100-95 kazanmaktansa 73-70 kazanmayı tercih ederim. ben bu takımın hiçbir değişiklik yapılmadan ritim bulabileceğini sanmıyorum. çünkü eldeki malzemenin maksimumu net bu.

    1 numarada oynatmak için aldığımız russ, kadroya alınmıyor (haklı sebepten), alınsa da oynatılmıyor (haklı sebepten)
    5 numarada oynacak tibor pliess, üflesen düşecek. temastan nefret ediyor. rakip 5 numarasına karşı genelde eziliyor.
    alex tyus bence müthiş atletik, basketbolun bu seviyesini de çok iyi biliyor, iyi de savunmacı ama pleiss istenen seviyede olmadığı için 5 numarada undersize kalıyor. dün tekrar gördük. rakip 5 numaralar genelde kendisinden 10 cm daha uzun oluyor. bu da orada zaafa yol açıyor.
    4 numarada oynayabilecek başka adamımız var mı bilmiyorum, emir, micov, daye falan oynar heralde oralarda zorunluluktan. bunlar yumuşak adamlar bence micov hariç.
    diebler diyorsun, bekle ki kendisine bir oyun çizilsin de perdeden çıkıp üçlük atsın. bunu yapamadığımız gibi savunmada da yeteri kadar sert değil. hiçbir zaman da olamaz bence. zaten böyle tek yönlü basketbolcuları hiç sevmiyorum.
    oyun kurucu olmadığı için, topu yönlendirme konusunda eli düzgün adam eksikliğinde schillb sahada 20-25 dk duruyor. bu adam 34 yaşında. zaten çok sert biri değil. dakika süresi de uzayınca iyice yoruluyor. ne kadar savunma bekliyoruz?

    böyleyken böyle işte. iyi hücum yaptırıyor mu? evet. ama dediğim gibi rezalet savunma yapıyoruz. bu da maalesef kadro kurulurken seçilen adamlardan kaynaklı. euroleague'de maç kazanmak istiyorsak, sayı atmaktan çok sayı yememeye çalışmamız lazım. umarım takımı toparlar ama zor.

    fenerbahçe takımının değeri ayrıca ben pek ilgilendirmiyor. bu seviyede oynuyorsak, oynamak istiyorsak, mazaretimiz olamaz. averaj takımı olduk 3 maçta. millet tabiki laf söyleyecek. ortalama 100 sayı yiyorsun içerde dışarda. siz bile kendi kendinize demiyor musunuz, ulan acaba bu seviye, bu kadro planlaması ile bize fazla mı geldi diye. şahsen ben diyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın