• 2565
    galatasaray erkek basketbol takımının son 25 yılı baz aldığımızda en iyi koçu. 25 yaşımda olduğum için böyle konuşuyorum. hakkındaki eleştiriler biraz abartılı olmaya başladı. hatası olan herkes eleştirilebilir, kimse dokunulmaz değil ama bu kadar da vefasız olunmaz. sezon yeni başlamış ve geçen sene eurocup şampiyonu olmuş koçu direk postalayalım derdindesiniz.

    bunun birkaç sebebi var; birincisi basketbol seyircisi değilsiniz. basketbolu değil galibiyeti seviyorsunuz. 12 senedir galatasaray basketbol takımının tribünündeyim. ultraaslan ile de bir bağlantım yok. ben basketbolu futbola tercih eden biriyim. 100'den fazla maçı yerinde izledim. futbolda deplasman yapmadım basketbolda yaptım. takımı orhun ene zamanından beri takip ediyorum. bana basketbolu da orhun ene sevdirdi. ben orhun ene'nin basketbolu bırakma sebebini de gördüm. kemal tunçeri önderliğinde ki rezil kadroyu da. bu takımın küme düştüğünü de gördüm. ondan sonra sistem değişti ligde de geri geldik. ondan sonra cezalı oyuncu oynatıp ceza yediğimizi gördüm. zar zor kümede kaldık hatta. play-off yapamadığımız zamanlar vardı yada ilk turdan elendiğimiz. önce oktay mahmuti ile bir final yaptık. ondan sonraki sene başarılı olamadı ve gitti. sonra ergin ataman geldi. ergin atamandan önce en sevdiğim sporda, en çok takip ettiğim takımdan sadece 1 kupa gördüm ben. o da cumhurbaşkanlığı kupası. ama ben oktay mahmuti zamanı kaybeden takımımı tribünde alkışlarla uğurladım. ben bu takımı ve bu sporu seviyorum. basketbol nefret kusulacak bir spor değil.

    neyse sonra ergin ataman geldi. 4 senede 1 lig kupası, 1 cumhurbaşkanlığı kazandı. bir kez finalde son maça çıkılmadı ki o sene o kupa bizim hakkımız bunu herkes biliyor. euroleague'de çeyrek final oynadık. ve son olarak eurocup kazandık. daha önce 90'dan sonra doğan hiçbir galatasaraylının görmediği şeyleri gördük. ve bu sene daha 6 maç oynanmışken hocayı istifaya davet ediyorsunuz. bu kulüpte en fazla krediye sahip iki adamdan biridir ergin hoca. diğeri de sedat hoca. bu adam maaşını indirdi takımın durumu iyi değil diye. bu adam geçen sene sponsorun kapısında sabahladı bütçe artsın diye. ve yönetimin basketbola destek vermediğini de biliyorsunuzdur sanırım. şu an kadın takımının hali ortada. kadın takımında yine altyapı diye geçiştirebilirsin ama bunu erkek takımında yapamazsın. bu sene play-off bile yapamasa takım ergin ataman'ın kredisi vardır.

    bu kadroyu ergin hoca kurdu evet ama geçen seneki kadroyu koruyamayan bir kulüp var ortada ki ergin hoca her fırsatta oyuncularımın kalmasını istiyorum derken. biraz zamana ihtiyacı var kadronun. belki de kötü gitmeye devam edeceğiz ama dediğim gibi ergin hoca bu takımın görmediği şeyleri bize yaşatmış bir adam ve kalmak istifa etmediği sürece arkasında olmalıyız.

    istifasının istenmesinin bir diğer sebebi ultraslanı desteklemek olur. zira onlara eyvallahı yok ve yanlış yaptıklarında cesurca karşısına alabiliyor ergin hoca onları. zaten ultraslan ergin ataman lehine bir tane marş söylemez hatta ergin hocaya diğer taraftarlar tezahürat yapmak isterse onları bastırır.

    diğer sebebi de galatasaraylı değilsiniz. çünkü kulübe bu denli hizmet etmiş birisi için en ufak şeyde kovmayı düşünen fenerli olabilir. fenerbahçe ülker basketbol takımı bizden korkar hale geldiyse bunun en büyük sebebi kendisidir.

    son olarak tekrar söylüyorum. ben 1999 senesinden beri basketbol seyircisiyim. ergin ataman'dan önce sadece 1 kupa kazandı bu takım. hani seviyorsunuz ya başarıyı kupayı ondan bu kadar belirtiyorum. siz galatasaray'ı kaç kere euroleague'de gördünüz, kaç kere şampiyon olarak gördünüz de bu adamı şimdi istemiyorsunuz. gitmesi gereken bir gün gelebilir elbet ama şu an erken. ama eğer ki basketbolu sevmiyor sırf galatasaray adı var diye takip ediyorsanız bu kadar da keskin yorumlar yapmayın kardeşim. sizlerin bu fevri çıkışları yüzünden bu takımdan kimler kimler gitti. en ufak başarısızlıkta adam harcamak yakışmaz kimseye. böyle büyük takım olunmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın