resim
Wesley Sneijder
Görev:Stratejik Danışman
Takım:-
Yaş:40
Uyruk:Hollanda
  • 11988
    yaşının da verdiği etkiyle savunma yardımı iyice azalmaya başlayan futbolcu.

    günümüz futbolunda en basit takımların bile artık kompakt oyun oynamaya çalışması nedeniyle ligin büyük takımları bu takımlara karşı mutlak üstünlüğünü sadece teknik futbolcularla kabul ettiremez olmuştur.
    iyi yardımlaşan ve iyi kapanan takımları delebilmenin yolu, teknik üstünlüğe sahip olmaya ek olarak en az rakibiniz kadar fizik kaliteye sahip olmaktan geçer.

    sneijder, selçuk, podolski, bruma gibi oyuncular bu konuda oldukça yumuşak oyunculardır.
    taraftar olarak hücum hattında görmekten oldukça memnun olduğumuz pas kanalı kapatma, rakibe alan bırakmama, organize pres işleri bu tip oyuncuların hücum etkinliklerini de önemli ölçüde düşürür.
    kaldı ki savunma kısmını da iyi yapabildikleri söylenemez.

    günümüzde iyi bir takım savunmasının bu tip oyunculardan en fazla bir tanesini kaldırabileceğini düşünüyorum. süper lig şartlarında bu sayı iki de olabilir.

    gelmek istediğim nokta şu ki, galatasaray orta sahası ırgat tipinde çalışkan oyunculardan kurulursa ve bu takımı ileri taşıyabilecek bir sneijder ile başarılı olabilirdik.
    ancak bunlar olana dek sneijder futbolu bırakacak yaşa geleceğinden benim aklımdaki galatasaray, riekerink'in istekleri doğrultusunda bu yumuşak oyuncuların çoğunluğunu iyi paraya okutup yerlerine, düşük maliyetli orta sahanın ağır işlerini yapabilen oyuncularla desteklenmelidir. bruma ile birlikte de hücum organize edici lider seçilmelidir.

    elleri çabuk tutabilirsek ve bu projeyi sneijder ile gerçekleştirebilirsek şampiyonlar liginde bile başarılı olabiliriz.

    ne yazık ki bu doğrultuda çalışmalar olacağından şüpheliyim. yaşlanan futbol takımımız için umarım en doğru hamleler ivedilikle yapılır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın