resim
Wesley Sneijder
Görev:Stratejik Danışman
Takım:-
Yaş:40
Uyruk:Hollanda
  • 11983
    öncelikle şunu belirteyim. kendisinin performansını en çok eleştiren yazarlardan bir tanesiyim.

    hatta bana sorarsanız bizim sneijder'i transfer etmemiz bile büyük bir yanlıştı. çünkü elimizde 4-4-2, 4-4-1-1 taktiklerine göre dizayn edilmiş bir kadro vardı. sneijder ise 4-3-3 sisteminde bir elmas gibi parlıyordu. sneijder'i getirince ondan verim alabilmek için 4-2-3-1 e döndük. bu durum selçuk ve melo'nun bir miktar performansının düşmesine, riera, eboue, dany, semih, hamit, engin, emre çolak gibi oyuncuların ise bir anda çöp statüsüne düşmesine sebep oldu. bir kanat oyuncusu içim mrl oynamakla amrl oynamak arasında çok ciddi farklar vardır. bununla birlikte bir bek oyuncusu için de önünde mrl ile oynamakla önünde amrl ile oynamak arasında fersah fersah fark vardır. önünde hamit, engin varken kanadı domine eden eboue üflesen düşecek bir oyuncuya dönüştü 4-2-3-1 e dönünce. semih ve dany savunma çizgisini kalenin 40-50 metre uzağına kurarken rakibe göz açtırmıyorlardı. taktik değişip topu rakibe vermeye başlayınca, savunma çizgisini kalenin 20 metre önüne kurmaya başlayınca döküldüler. diyeceksiniz 4-4-1-1. o taktik de sneijder gibi oyun kurucu özellikleri olan bir oyuncuyla değil lincoln gibi topu aldığında 2-3 kişiyi çalımlayabilecek oyuncularla oynanır.

    bizim takımın geri kalanı sneijder'in başarılı olacağı oyun şablonuna uygun oyuncular olmadığı için sneijder'li taktiğe geçtikten sonra ciddi anlamda döküldük. eski futbolumuzu oynayamadık. ancak sneijder iyiydi. golleriyle mest ediyordu o kötü takımı bir şekilde sırtlıyordu.

    kendisinin transferinin bile taktik ve oyuncu yapımız sebebiyle yanlış olduğunu savunan biri olarak şunu belirtmek isterim.

    bu adamı küfür ederek yuhlayarak gönderen net nankördür. bu adam son 1 senedir dizindeki sakatlığı sebebiyle kötü olsa da öncesinde attığı goller, yaşattığı sevinçler cmaiayı sahiplenmesi vs gibi durumlar nedeni ile göz yaşları ile uğurlanmayı sonuna kadar hak ediyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın