resim
Johannes Hendrikus Olde Riekerink
Görev:Teknik Direktör
Takım:Dewa United
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 1810
    hatalarında ya da istenmeyen sonuçlarda gerek taraftarlar tarafından gerekse medya tarafından eleştiri oklarının bu kadar çabuk bir şekilde üzerine yönelmesinin çok açık bir sebebi varken burada herkes birbirini yiyor. bu sebep ne medyanın galatasaray düşmanlığı, ne de taraftarların eksik galatasaraylı olması. arkadaşlar bu durumun yalnızca bizde değil bütün dünyada geçerli olan tek bir sebebi var. adamın kredisi yok. bu kadar basit. şimdi daha detaylı inceleyelim. bir teknik direktörün bir camiada veya futbol aleminde kredisinin yüksek olmasının üç başlıca nedeni olabilir.

    1 - daha önce elit seviyede takımlarda çalışmış, azımsanmayacak başarılar kazanmış, dünya çapında bir isim olması... ancelotti, mourinho, löw, del bosque vs.

    böyle bir durum var mı? yok.

    2 - teknik direktörü olduğu kulübe, futbolculuğu döneminde unutulmaz başarılar yaşatmış, taraftarların sevgilisi haline gelmiş bir isim olması... hagi, taffarel, bülent korkmaz vs.

    böyle bir durum var mı? yok.

    3- kulübe zor bir döneminde şampiyonluk yaşatmış (türkiye kupası, süper kupa falana yalan dolandır bu işler için), kulübün çehresini değiştirmiş, gelecek vaat eden bir isim olması.

    böyle bir durum var mı? yok. olabilir mi? tabii ki ve inşallah.

    şimdi siz eleştiren insanlara kızıyorsunuz ya niye eleştiriyorsunuz bakın şunları bunları yaptı vs. diye. işte o "şunlar bunlar" dünyanın hiçbir takımında kredi kazandıracak öğeler değil henüz üzgünüm. özellikle sosyal medyada ve galatasaray sözlükte bu kadar tutulmasının başlıca nedenleri ve katılmadığım kısımlara gelecek olursak;

    1 - hollandalı olması, daha da genişletmek gerekirse yabancı olması.

    hiç şöyle böyle demeyin. türk insanının bir numaralı özelliğidir yabancı hayranlığı. hele ki ismi de böyle game of thrones karakteri edasındaysa sırf kulübede otursa tapacak bir sürü adam çıkar. sağlamasını mı yapmak istiyorsunuz? kendisiyle aynı, bire bir aynı icraatleri yapmış olsa kara kaşlı, kara gözlü orhan atik başımızda olsa bu kadar sevilir miydi sizce? koskocaman bir hayır.

    2 - ajax altyapısında çalışmış olması, sneijder'in altyapıda hocalığını yapması

    ajax altyapısı iyidir evet. dünya pazarına da birçok değerli futbolcu sunarlar. ancak dünya üzerinde hiçbir ülkede bizim kadar altyapı fetişisti taraftar bulamazsınız. adama de ki altyapıdan oyuncu mu çıkaralım yoksa 20 yaşında dünyanın en iyi futbolcusunu bedavaya mı getirelim altyapıdan çıkaralım der öyle bir kafa ( sorumlusu da fm'dir sonra detaylı konuşuruz). sneijder'i dünya futboluna kazandıran adam geyiğine gelince. jor değil de başka bir hoca da olsa emin olun sneijder o yetenekleriye sıyrılacaktı ve pazarlanacaktı recep çetin yeteneğindeydi de maradona çıkarmadı içinden yani tabii ki katkıları olmuştur saygımız sonsuz ama messi'nin altyapı antrenörünü getirelim o zaman en iyisi odur gibi bir kafa yanlış.

    3 - bey diyeceksiniz, zart diyeceksiniz, zort diyeceksiniz kafası

    daha önce defalarca yazdım. medya sektöründeyim ve bir insana yapılacak en büyük kötülük aşırı sahiplenmedir. sahiplenilmeye ihtiyacı var algısı oluşturur çünkü. bizim hiçbir şeyin ayarını tutturamayan taraftarlarımız ne yaptı peki? her şeyde olduğu gibi bokunu çıkardı. aferin aynen devam.

    4 - çöpleri temizledi

    kısmen doğru kısımları olsa da abartılı bir yorum bence. o gidenlerin çoğu hoca kim olsa zaten gidecekti yönetimin de isteğiyle. hatta emre çolak kesinlikle kalmalıydı bence. hatadır gönderilmesi.

    5 - bu kadroyla bu kadar kafası

    arkadaşlar yalnızca anamızın liginde mücadele ediyoruz ve bu lig için oldukça iyi bir kadromuz var. bursaspor (ki inanın rezalet bir kadroları var) 1 puan gerimizde o kadar itin g.tüne sokulan hamzaoğlu ile hem de. ya jor dediğiniz kadar iyi değil, ya da hamzaoğlu dediğiniz kadar kötü değil bu işte bir saçmalık var.

    6 - şöyle iyi çalıştırıyor, böyle iyi çalıştırıyor.

    yanlış bilmiyorsam 8. hafta oldu ligde ve takımın ne hücum organizasyonları, ne savunma organizasyonları, ne de kondisyonu iyi seviyede. hatta hepsi kötüye yakın bence. topa sahip oluyoruz diye övünülen şey kendi sahanda al ver yapmaksa selçuk neden bu kadar eleştiriliyor açıklayan olursa sevinirim.

    sadede gelecek olursak, şimdi terimspor diyen çıkar, hamzacı diyen çıkar ırkçı diyen çıkar, o tayfaya zaten bir şey anlatamazsın dar görüşlü insanlar çünkü. söylediklerimi zahmet verip okuyan, benimle aynı görüşte olmasa bile neden böyle demiş acaba diyip kafa yoran, hatta tezlerime karşılık anti-tezler üretip benimle adabıyla tartışan sevgili yazar arkadaşlarıma peşinen kucak dolusu sevgiler. başımın üstünde yerleri var.

    hocaya gelince; kredisi az bunun nedenlerini yukarıda açıkladım. pozitif bir yığın yanı var onu zaten hepimiz biliyoruz. arkasında galatasaray taraftarı, elinde de lig için cillop gibi kadrosu var. bu şansı (önemle belirtmeliyim ki galatasaray kendisi için şanstır, kendisi galatasaray için değil) iyi kullanırsa zaten her şey iyi olur. kullanamazsa da yollar ayrılır. bulunmaz hint kumaşı değildir yani sevelim, övelim ama abartmayalım adam 53 yaşında 34 falan değil ve çalıştırdığı en büyük kulüp biziz. başarılar hocam.
App Store'dan indirin Google Play'den alın