• 139
    21 ekim 2016 galatasaray kızılyıldız maçında aldığımız yenilgi biraz sinir bozucu ama paniğe gerek olmadığını düşünüyorum.

    aşağıdaki tespitlerimi ergün hocamın dikkatlerine sunmak istiyorum. takip eden maçlarımızda işimize yarayabilir.

    1-maçı kaybetmemizin ana nedeni, bomboş pozisyonda kaçırdığımız üçlükler. a. daye ve biraz da dentmon dışında adeta hiç üçlük atamadık. üçlük sorunumuzu çözmeliyiz ki, takımın üçlükçülerden oluşması garip bir paradoks.

    2-a. tyus'un serbest atış problemi var. bu nedenle, son dakikalara kaldığımızda rakibin a. tyus'a faul yapması kaçınılmaz. nitekim dünkü maçın son saniyelerinde iki atışı da kaçırması psikolojimizi bozdu. halbuki o atağı r. smith üzerinden oynasak, r. smith'e ya faul yapamayacaklardı ya da yapsalar bile ikisi de sayı olacaktı. çünkü r. smith'in serbest atış yüzdesi mükemmele yakın.

    r. smith derken bir konuyu belirtmek isterim. tamam iki üç hata yaptı ama, rakibi, onun kadar delebilecek ve faul aldırabilecek başka oyuncumuz yok. ergin hocam bence r. smith'e erken küsüyor. çünkü aynı top kayıplarını sinan güler'de yaptı ama onda ısrar etti. bence r. smith'de de ısrar ederse harika bir oyuncu kazanabilir. daha önce de yazmıştım, r. smith tıpkı armindo bruma'nın ilk yılındaki ürkek hali gibi. kesinlikle güven'e ihtiyacı var. lig maçlarında bu güven kazandırılabilir.

    3-sinan güler'in gard olarak oynatılması maç sonlarına doğru onu yoruyor ve hata yapmasına yol açıyor. kritik anlarda ortaya çıkıp üçlüklerle takımı rahatlatması gerekirken bunu yapamıyor. tofaş maçında da kızılyıldız maçında da aynı şeyleri yaşadık.

    4-üçüncü periyotta maçı koparma adetinden vaz geçilmeli ama bu periyot tamamen rakibe de bırakılmamalı. en azından dünkü kızılyıldız maçı öyle oldu. halbuki bu periyotta göksenin köksal ve a tyus kullanılarak savunmamız güçlendirilebilir ve farkın açılması önlenebilirdi.

    5-bizim asıl beşimiz, r. smith-sinan güler-emir prekdzic-a. daye-a. tyus olmalı. çünkü a. tyus ve emir savunmacı, diğer üçü ise hücumcu ki bugün bütün el takımları da bu şablonu tercih ediyorlar. iki savunmacı üç hücumcu. tabi bunun istisnaları var ama asıl şablon bu diye düşünüyorum. sinan ile emir form durumlarına göre, dentmon, schilb ve diebler ile değişebilir ama bu üç oyuncu da savunmada iyi olmadıkları için emir'in yerini zor dolduracağa benziyorlar. keşke savunması çok daha iyi bir 3 numaramız olsaydı.

    6-a. daye ve a. tyus bizim ana şablonda sürekli olmalı kanaatimce. çünkü gerçekten biri hücumda diğeri savunmada büyük üstünlük oluşturuyorlar. bu ikili bençte uzun süre oturmamalı. dünkü maçta, a. tyus bençte biraz uzun oturdu ve fark aleyhimize 15 sayıya çıktı.

    7-takımda gerçek tek gardımız olan r. smith'i kazanmaktan başka çaremiz yok. sinan, schilb gard oynarlarsa takım iğreti duruyor. sinan yoruluyor ve maç sonlarında üçlük zafiyeti yaşıyor.

    son olarak micov bu sezon zor döner. daha önce de söyledim fiziki yapısı nedeniyle sakatlığın etkisinden hemen çıkamaz, hem de yeterince çabuk olmaması nedeniyle savunmada kolay faul problemi yaşar. onu bençten kullanıp yerine diebler'ı mı kullanmak gerek bilemiyorum.

    sevgili hocam'a başarı dileklerimle...
App Store'dan indirin Google Play'den alın