• 2916
    ilk önce takıma sezon içinde faydalı olan/olabilecek/olamayacak oyunculara bir bakayım kendi görüşlerimle(euroleague kadro için);

    (-)russ smith: öncelikle daha önceden de birden fazla yazmışımdır sözlükte, kendisinden çok şey beklediğimi ama bu akşam da gördüm ki bireyselliği bir kenara bırakıp takıma yardımcı olmuyor. d-league gibi istatistik filan kasmak istiyor. onu istenen çizgiye getirmeye çalışmak sanılandan daha uzun zaman istiyor. bu yüzden bence kendisini bırakabiliyorsak bırakıp, saf bir oyun kurucu almak gerekiyor. geçen sene ki euroleague sistemi olsaydı belki biraz daha sabredebilirdim ama bu sistemde kayıpların telafisi çok zor.

    (+)justin dentmon: bu akşam takıma faydalı olabilirim mesajı verdi, bundan önceki maçlarda bunu hissettirmişti ama tam görememiştik. kendini toparlamaya başladığını düşünüyorum, takıma oyunun sıkıştığı dönemlerde ciddi yarar sağlayabilir.

    (+)sinan güler: sinan zaten demirbaşımız. ama sinan'ı oyun kurmak için ne kadar kullanabiliriz ki. daha faydalı olmasını istiyorsak onun yeri 1 numara değil, rotasyon içinde olabilir ama ilk oyun kurucu olarak sinan'ın performansını düşürüyor.

    (?)jon diebler: yahu bu herif geçen sene %46 ile üçlük atıyordu yanlış hatırlamıyorsam. zaten tek istenen bu diebler'dan şut kullan ve sayı yap. ama herif bizde basketbolu unutmuş gibi oynuyor, bizde ona yeterince set çizmiyoruz orası da var. 4. resmi maçında galatasaray'da yine isteneni veremedi, kendisi takımda durabilir ama tercih edilme sırası sonlarda olmak şartıyla.

    (+)göksenin köksal: özellikle iç saha maçlarında çok özel bir savunmacı. rakibi yorar ve bıktırır. takıma istenen katkıyı verebiliyor.

    (+)vlado micov: sakatlıktan döndü formunu bulamadı henüz. galatasaray'a da sakatlığın ardından gelip, geldiği sezon bayağı sorun yaşamıştı form durumunda. onun için micov'a biraz zaman lazım çabuk toparlayacaktır, kesinlikle tercihleri ve yaptıklarıyla iyi bir oyuncu.(savunma hariç :) )

    (?)blake schilb: vallahi yazacak bir şey bulamıyorum. bu takımda olacaksa top kullanması yasaklanmalı özellikle euroleague maçlarında :( iyi güzel asist yapıyor, oyunu açıyor ama şutları tam bir muamma en olması gereken zamanlarda genelde boş şutları kaçırması en büyük hayal kırıklığım geçen seneden beri. kendisini takımda istemiyorum ama saf bir oyun kurucumuz olmadığı için eline bakmak durumundayız.

    (+)emir rile preldzic: takıma gelir gelmez ben bu takımda iş yaparım ağa diyenlerden. gerçekten 4 resmi maçta da bunu gösterdi, takımda aldığı rolleri başarıyla uyguluyor şu ana kadar.

    (+)austin daye: sezonun en iyi transferlerinden birisi. kendisini galatasaray'a gelmeden önce bilmiyordum ama böyle bir adamı galatasaray'ın elinden kapmamaları cidden şaşırtıcı. bu sene dış atışlarına ve bire bir oyunlarını çok göreceğiz kendisinden. böyle devam koçum.

    (-)deon thompson: takımda ki soru işaretlerinden biri daha. savunmada ve hücumda daha bir icraatını görmedim şahsen. ben bu takıma faydalı olurum görüntüsü verdiğini de düşünmüyorum. halledilebilir bir olay mı olur cidden çok kararsızım bu konuda.

    (+)alex tyus: sezonun en iyi transferinden diğeri. bu sene ki lasme'miz. lasme ceza almasaydı da tyus ile rotasyonda görebilseydik kendisini şu an 2'de 0 değil 2'de 2 olabilirdi, o kadar değerli bir savunmacı benim gözümde. tyus, lasme'nin ikizi gibi savunmada ve hücumda takımı ateşleyen en büyük etkenlerden birisi. sezon içinde de bunu çokça göreceğiz.

    (-)tibor pleiss: yetersiz gördüğüm pivot. çözülmesi kısa sürüyor. bire bir oyunlarda da euroleague seviyesinde iş yapamayacağını gördük. bence sezon boyunca bize yarar filan sağlamaz. bu takımın anca üçüncü pivotu filan olabilir. kendisini göndermek şart diye düşünüyorum. kendisi hakkında neden bu kadar keskin konuştuğumu bilmiyorum ama yok yani olmayacak, savunmada istenilen sertliği gösteremiyor, bu da bize boyalı alan kabusu yaşatıyor her maç.

    `?` > belirsiz
    - > takımda yeri olmamalı.
    + > fayda sağlar

    ergin ataman: kendisini çok seviyorum ve iyi bir koç olduğunu düşünüyorum. ama bu seneye formsuz başladığı da belli. genel olarak bakarsak kendisini eleştirdiğim geçen senede dahil yaptığı guard tercihleri. özellikle euroleague'de oynuyorsak takıma yön verecek oyun kurucu şart diye düşünüyorum. maç içinde iniş çıkışlarında sebebini buna bağlıyorum. aşırı geniş rotasyon işinden vazgeçmeli, saha içindeki 5 tercihini birbirini tamamlayacağını düşündüklerinden kurmalı tek-tek oyuncu rotasyonu yapmak yerine. ayrıca daha 28 tane daha euroleague maçımız var, gü-ve-ni-yo-ruz. toparlan hocam, kafanı topla ve durumu kontrol altına al.
App Store'dan indirin Google Play'den alın