resim
Lionel Andrés Messi Cuccitini
Takım:Miami
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:37
Boy:1.70
Uyruk:Arjantin
  • 1711
    gelmiş geçmiş en büyük futbolcu. 30 yaşına bile gelmeden futboldan (resmi olmasa da) emekli olan ronaldinho diyen mi, tüm cl finallerini kanepesinden izleyen fenomen ronaldo diyen mi ararsın, hepsi var. eski futbolcuların daha iyi gelmesinin sebebi sadece iyi yönlerini hatırlıyor olmanızdır. oysa messi gün gibi karşınızda, doğrusuyla yanlışıyla. zidane'ın ıçıp batırdığı bir maçı hatırlamazsınız, ama messi bir maç kötü oynasa "zidane bundan iyiydi" dersiniz. algı mı diyeyim ne diyeyim bilmiyorum.

    hattrick yapmayı normal bir şey seviyesine indirmiştir bu adam. "premier lig abii" diye diye şişirilen ligin her takımına ayrı fanteziler yapmıştır.

    arjantin'de bir hiç diyenler de oluyor, şöyle diyeyim, messi'nin yokluğunda adamlar dünya kupası elemelerinde birincilikten beşinciliğe gerilediler ve şu anki puan tablosu "arjantin dünya kupası'na gidemez!" diyor. ha messi oraya da el atar, ayrı mevzu ama messi'siz dünya kupası'na gidemeyen arjantin messi ile finale çıkıyor, finalde higuain'den tut palacio'suna alayı ayrı ayrı patır patır sıçıyorlar, sonra messi "arjantin'de başarısız" oluyor, "loser" oluyor.

    "messi maradona'nın döneminde oynasaydı" "messi dokunulmaz, faul bile yapmıyorlar" "maradona zamanında böyle miydi?" diyenler için fazla bir şey demeyeceğim. şu link bıraksam yeter çünkü.
    https://www.youtube.com/watch?v=X27mTNyPqsw
App Store'dan indirin Google Play'den alın