• 135
    bize riva'dan çok daha fazla para getirecek yerdir. tabii kullanmasını bilirsek. florya metin oktay tesisleri neden önemlidir? galatasaray'ın yuvasıdır. yuvasıdır da, galatasaray florya'ya 1982'den tam kapasite ile taşınmıştır. sonrasında ise yapılan yenilemeler ve geliştirmeler zaten malumumuz. zamanında mabedimiz dediğimiz asy'den asy spor kompleksi tt arena'ya taşınmış bizler için florya vazgeçilmezdir falan demek tamamiyle abesle iştigaldir. çünkü asy ihtiyaçları karşılayamaz hale gelmişti ve bizim de orada yeni stat yapacak ne yönetim lobimiz ne de ekonomik gücümüz vardı. florya da artık ihtiyaçlarımızı karşılamıyor. hem profesyonel takımı, hem genç takımları kaldıramıyor. florya; bizim için hem havasının istanbul geneline göre daha ılıman olması hem havaalanına yakın olması nedeniyle önemli bir avantajdır. yani biz; bu avantajları mümkün olduğunca aynı şekilde tutarak ve hatta arttırarak yeni bir yere taşınıp orada tüm takımlara lazım olan ihtiyaçlarımızı da giderecek büyüklükte bir tesise sahip olmalıyız. bildiğimiz gibi yeni havalimanı tamamlanınca atatürk havalimanı kapatılacak. bu çoğumuz için oraya yıkım kararı alınıp rezidanslar, köşkler, avmler yani yepyeni betonlar demek. bu betonlaşma olsa da olmasa da, orasını şu an değerlendirmek yiyeceğimiz en büyük kazıktır. florya'nın değerini bulduğu riva'nın ise henüz bedelini yakalamadığı söyleniyor. bu bence gerçeği yansıtmıyor. biz florya'da 3. havalimanı bitene ve atatürk havalimanının akıbetti belli olana kadar kalmalıyız. zaten kullanılan arazinin yaklaşık 23.000 metrekaresi bizim, 19.250 metrekaresinin de üst kullanım hakkına sahibiz.

    florya'yı şimdi verip 100 dönüm, 200 dönüm, 1000 dönüm bir yer almak zaten kolay. emlak konut bunun için 10 tane yer göstermiş durumda halihazırda. üstüne bir de para kazanırız ama bu para 2 sene sonra havalimanı kapanıp da orada binalar yükselmeye başlayınca dönecek olan fiyatları duyduğumuzda takım şortuna aldığımız sponsorluk ücreti kadar kalırsa o zaman kafamızı mecidiyeköy'de olduğu gibi sivri taşlara vururuz. biz elimizdeki altın yumurtlayacak tavuğu verip boş kümes alacağımıza altını yumurtlamasını beklemeliyiz.

    haftasonu yapılacak genel kurulda riva ile florya'nın ayrı ayrı önerilip oylanması belki bugün bir detay olacaktır ama geleceğimizi kurtarmamız adına çok ama çok büyük bir hamle olduğu kısa sürede ortaya çıkacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın