resim
Johannes Hendrikus Olde Riekerink
Görev:Teknik Direktör
Takım:Dewa United
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 1724
    jan olde riekerink, bana göre şu anda türkiye ligindeki en iyi üç hocadan biri. buna inanıyorum. (diğerleri ş. güneş ve i. tudor). hemen arkalarından da a. avcı ve m. r. akçay gelir.

    gerek taktik, gerek antreman bilgisi açısından gerçekten üst düzey bir hoca. örneğin, yediğimiz beş golün dördünü duran toplardan yeyince bakın bu hafta sorunu çözdü. gençler duran toplarda çok iyi olmasına rağmen, 90+4'teki pozisyon hariç kolay pozisyon vermedik.

    bana göre tek hatası sabri sarıoğlu'ndaki ısrarı. neden ısrar ediyor anlamaya çalıştığımda aklıma iki ihtimal geliyor. birincisi, cavanda'nın tam hazır olmasını bekliyor olabilir. ancak ben cavanda'nın artık tam hazır olduğunu düşünüyorum. aşırı ihtiyata gerek yok bence. ikinci ihtimal sabri'nin antremanlardaki performansı olabilir ki ben bu ihtimali daha olası görüyorum. eğer antremanlardaki performansı iyi ise sabri'nin riekerink buna aldanmamalı. çünkü bazı futbolcular antremanda iyidirler çünkü orada adrenalin seviyesi çok yüksek değildir. asıl kriter, adrenalinin yüksek olduğu, baskının aşırı arttığı ortamlarda gösterilen performanstır. sabri'nin bunu kaldıramadığı çok net.

    selçuk'taki ısrarı ise, n. de jong'un sakatlığından kaynaklı diye düşünüyorum. sakatlık bitince selçuk kulübeye geçecektir. çünkü dünkü gençler maçını bir daha izlesin ve sadece selçuk'u gözlemlesin nasıl bir felaketle karşı karşıya olduğunu anlayacaktır.

    yasin'e gelince. bendeniz yasin konusunda da rikerink'i gereğinden fazla ihtiyatlı buluyorum. yasin'de ısrar ettiği kadar sinan gümüş'te de ısrar edebilir. sinan'da ısrar ederse onu kazanacaktır ve hatta sinan'ın artık verilen şansı iyi değerlendireceğini düşünüyorum.

    sonuç olarak şu anda sadece sabri'de aşırı ihtiyatlı olması nedeniyle hatalı buluyorum. artık cavanda ile başlayacaktır maçlara. selçuk ve yasin konusunda gereken operasyonları yapacaktır ümidindeyim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın