• 29
    sevgili hocam;

    sana bu mektubu yazarken tabi ki hoşgörüne sığınıyorum. bu sezon dünkü cska moscov maçı dahil üç maçı izledim. bu sezon kurduğun takımla başarılı olacağına yürekten inanıyorum. çünkü bu güne kadar başardıkların neler yapabileceğin konusunda bizi iknaya yetiyor. dolayısıyla obrodoviclere, david blatlara karşı vereceğin mücadelede hep yanında olacağımızı peşinen belirtmek isterim.

    takımımız ile ilgili görüşlerimi, belki işine yarar diye yazmak istiyorum. (okuduğunda gülümseyip geçersen de hiç bir sorun yok hocam-ay lav yu hoçam)

    takımın ilk beşi kim olmalı?

    russ smith-sinan-emir preldzic-tyus-daye

    şu an en iyi beş gibi gözüküyor. russ smith'in yerine dentmon ile de başlayabilirsin ama ben her ikisini de eşit gördüğümden maç boyunca değişerek oynamaları gerektiğini düşünüyorum. çünkü her ikisi de iyi üçlük atabilen seri ve çabuk oyuncular. russ smith şu anda bocalıyor ama kısa süre içinde onu adam edip nerde drive edip potaya gideceğini, nerede pas çıkaracağını ve nerede üçlük kullanacağını öğrenirse eminim çok faydalı olacaktır. ben kendisini bruma'nın ilk geldiği sezondaki haline benzetiyorum.

    russ smith ile dentmon değişerek oynarlarsa hem diri kalacaklardır hem de takımı iyi oynatacaklardır. atacakları üçlükler ise rakipleri bozguna uğratabilir. bu meyanda sinan güler'in gard oynaması pek aklıma yatmıyor hocam. çünkü yorulmasına ve yapabileceği penetreleri ve atabileceği üçlükleri menfi etkileyebilir.

    sinan hücumda, emir savunmada takıma kalite katıyorlar. üstelik her ikisi de üçlük konusunda çok yetenekliler. micov bu sezon sanki yeterince hız kazanamayacak. sakatlığını atlatmış olsa da fiziksel yapısı gereğince kısa sürede hız kazanacağa benzemiyor. belki dört beş hafta sonra işimize yarayabilir. o zaman emir ve diebler ile değişerek takımın diri kalmasına katkı verebilir.

    tyus, savunmada mükemmel, etkin ve çabuk bir uzun. tek eksisi serbest atışlar. bana göre ilk atışta acele ediyor. nefes kontrolü yaparak, topu birkaç kez yere vurarak atışa başlarsa yüzdesini artırabilir. çünkü kendisine genellikle atış pozisyonuna geçmeden faul yapılıyor. serbest atışlarını geliştirirse rakipleri artık onu zor durdurur.

    austin daye, çok ilginç bir pivot. çünkü hem hızlı, hem yüksek postta hem de üç sayı çizgisinin gerisinde harika. bazen hatalı top sürme yapıyor ama kısa zamanda gidereceğini düşünüyorum. bizim için ikinci bir lasme olacağına inanıyorum.

    t.pleis, boy olarak harika, sayz olarak ince bir oyuncu. bu nedenle arkası dönük oyunlarda şu anda başarılı değil. bence havadan top almalı. yerden ya da göğüs hizasından top almaya kalkarsa rakipler avantajlı duruma geçer. pas taymingi iyi ayarlanır ve havadan verilirse boyalı alanda çok etkili olacağını düşünüyorum. eğer yeterli süre alırsa ve temaslı oyunu da öğrenirse daye ile mükemmel bir ikili de olabilir, tyus ve daye ile rotasyona da girebilir. pick'n roll çalışmaları da yapsa başarılı olur diye düşünüyorum. çünkü uzun boyuna rağmen bayağı hızlı.

    tohmpson, göksenin köksal, can karadeniz, schilb ve hacıyeva ise rotasyon oyuncusu olarak kadroda yer alırlar. ege arar'da genç yetenek olarak süre bulmaya çalışır.

    son olarak, topun rakip alana çok yavaş geçirildiğini ve bunun taraftarı olumsuz etkilediğini belirtmek istiyorum. nerdeyse sekiz saniye dolmak üzereyken yarı alanın geçilmesi şahsen beni strese sokuyor. rakip alana hızla geçilip oyunun domine edilmesi her zaman daha iyi sonuç veriyor belirtmek isterim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın