• 2902
    basketbolu takip eden çoğu insan fark edebilir yenilmemizin normal bir olay olduğunu. ama bu maçta yenilmeyi geçtim, çok daha önemli dersler çıkarıldı takım hakkında. tüm açıklarımız, eksikliklerimizi ortaya çıkardık. bunu bir maçta öğrenebilmek güzel bir durum, farklı maçlarda tek tek tecrübe etmektense. şimdi yapılması gereken takım oyununu oturmak, takıma savunmada ve hücumda seviye atlatmak. hücumda daha iyimserim ama savunmada felaket denebilecek derecede kötüydük. çok çok basit hatalarla, rakibe sayı vererek bir türlü direncini kıramadık.

    ergin ataman'ın ilk yapacağı şey bu takıma savunmayı sıfırdan öğretmek olacaktır büyük ihtimal yarından itibaren. ayrıca devre arasına kadar takımdan en az iki kişinin ayrılabileceğini düşünüyorum. bence pleiss yerine atlet bir pivotla oynamak lazım.

    russ smith için herkes sabırlı olmalı, şu an yontulma aşamasında, zaman geçtikçe ne durumda olduğunu görüp öyle karar vermek lazım. avrupa'ya yeni gelmiş bir adamın basketbol açısından uyum sağlaması kolay bir iş değil, tamamen farklı oyun kültürleri ve bence russ smith gün geçtikçe bizim vazgeçilmezimiz olacak.

    savunmada en önemli iki eksiğimiz pota altı ve yardım oyunu. eşleşme yaparken bile maç içinde yaptığımız çok hata oluyor. olmayacak bu takımdan demek için çok erken. en azından 1 aylık bir süreçte takımın gidişatını, gelişimini gözlemlemek gerek. 8 tane yeni transferin olduğu takımda eksiksiz, hatasız oyun beklemek çok manasız, mesafe kat ettikçe yol alınır, bu işler böyle sabırlı olmalıyız.

    ben takıma inanıyorum, güveniyorum. başımızda ergin hoca varsa daha da rahatlıyorum. belki savunmada çok iyi olamayacağız ama seviyemizi normal düzeye çekebiliriz diye düşünüyorum.

    (bkz: 13 ekim 2016 galatasaray cska moskova basketbol maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın