resim
Armindo Tué Na Bangna
Takım:Braga
Mevki:Sol Kanat
Yaş:29
Boy:1.73
Uyruk:Portekiz
  • 4283
    (bkz: #2036080) arkadaşım çok güzel anlatmış.

    aynı şeyleri tekrar etmemeye çalışacağım. bruma' nın ilk geldiği günden beri hayranıyım desem yeridir. o zamanlar özellikle sakatlık sonrası bazılarınız kendisinden bir bok olmayacağını falan yazıyordu. şimdi ise yine çok abartıyor bazılarınız bruma' yı. en kötü olduğu dönemde bile sizin yazdığınız kadar beceriksiz, yararsız, sıradan bir adam değildi bruma ama şu an en iyi olduğu dönemde de sizin övdüğünüz, abarttığınız düzeyde değil.

    çok eksiği var. ancak ne mutlu ki bunların hepsi giderilebilir şeyler. bruma muazzam bir potansiyel. dar alan ya da geniş alan fark etmez bire birde herkesi yiyebilecek bir adam. ama sadece topla oynuyor ki oynasın, topla iş yapabilen adamdan topu sakınmamalısın benim görüşüme göre. alsın, çalım denesin, top kaybetsin. sen de onun topu kaybetme ihtimaline karşı önlemini al çünkü bu adam topu kaybetmezse sana pozisyon yaratır. o riski almaya değer yani fazlasıyla. ancak top ayağında değilken topu sürekli ayağına bekliyor, sürekli topa doğru gidiyor. bunu selçuk yapsın, tolga yapsın, sneijder yapsın ama bruma yapmasın. onun çok daha güçlü özellikleri var çünkü. futbolda rakibi topla olduğu kadar topsuz da geçebilirsin. bir kez bile bruma' nın bunu yaptığına şahit olmadım. örneğin yasin' in şov yaptığı sene sneijder yasin' e öyle paslar atıyordu ki yasin topu aldığında zaten çizgide herkesi geçmiş oluyordu ve hızla son çizgiye iniyordu ya da kaleye yöneliyordu. bruma ise topu ne zaman alsa karşısında bir oyuncu buluyor. onu ekarte etmesi gerekiyor. peki neden?

    benim derdim bruma paslı oynasın değil, aksine oynamasın. çalım atsın, bencillik de yapsın dert değil. roben de bencil. e kötü oyuncu mu roben? ama bruma topsuz da çok fazla şey yapabilir o süratiyle. neden kanattan kaçıramıyoruz hiç bruma' yı? neden defansın arkasına kaleci ile karşı karşıya bırakamıyoruz? çünkü bruma hep topa bakıyor, hep topu ayağına istiyor.

    bruma çok yetenekli bir adam. öyle sadece çalım atıyor ya da süratli falan diye değil. bruma' nın oyun görüşü baya iyi; o bencilliğinden, heyecanından o pasları atmıyor yoksa atabilecek yetenek onda var. 2 ekim 2016 galatasaray antalyaspor maçında cavanda' yı kaçırdı, ondan önce aynı pası bir maçta sinan' a atmıştı. bu çocuk da o pasları ataca<k yetenek de oyun görüşü de var. çok çalışması lazım, bu yeteneği heba etmemesi lazım. bruma' da 30 35 milyon euroları rahat görebilecek bir potansiyel var belki daha üzerini bile ama henüz o paraları etmez. allah sakatlıktan, beladan, nazardan korusun ve gelişimini hiç durdurmasın inşallah. asıl bruma' yı ben 2 3 sene sorna göreceğimizi düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın