resim
Johannes Hendrikus Olde Riekerink
Görev:Teknik Direktör
Takım:Dewa United
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 1376
    24 eylül 2016 beşiktaş maçı'nda gördük ki taş gibi takım yaratmakta.

    henüz galatasaray oynayabileceği futbolun %40'ını sahaya yansıtıyor. bir defa çok eksiğimiz var. başta podolski ve de jonk, sonra kolbeinn, serdar aziz ve şimdilerde sakatlığı atlatıp kadroya girebilen cavanda...

    hakkındaki en büyük eleştiri değişiklikler. açık söyliyim tamamıyla medya manipulasyonu. herkes maç 2-2 bitti diye hocaya yükleniyor. kimse farkında değil galiba 60. dakikaya kadar galatasaray inönü'de beşiktaş'a top göstermedi. onca eksiğe rağmen. aslında göstereceği de yoktu. maçın hakemi ali palabıyık o dakika itibarıyla her düdüğü beşiktaş lehine çalmasa. maç hakem kararıyla gitmiştir. bizi ince ince doğrayarak beşiktaş'ı yarı sahamıza yerleştirmiştir. oyunun gidişatı belliydi. rakip sahada baskıyı kurmuş adamları çıkarmıyorduk. 3. gol geliyordu. beşiktaş'ın da dili sarkmıştı. ancak hakem desteği de eklenince gücümüz yetmedi. bizi yapılan her faul es geçildi, ikili mücadelelerde beşiktaş'tan kaptığımız her top faul düdüğüyle geri verildi. bu kadar efor harcarken 60'larda, 70'lerde koca sahayı ard arda 3-4 defa koşmak kolay değildir.

    talisca'nın verilmeyen kırmızı kartını hiç konuşmadan değişikliklere dönersek...
    bana göre bu maçta yasin'i çıkarmak akıllıca olmazdı. çünkü ciddi efor sarfediyordu adam. tolga ile sahada en çok defansif katkıyı veren oyuncuydu. caner'i koca maç yaptığı baskıyla çıkarmadı. arkasındaki sabri'nin defansif eksiklerinin çoğunu tek başına kapadı.

    ilk golde üst üste 3 tane faul pozisyonunda beşiktaş lehine çalınan düdük bizi zorla geriye itti ve skoru buldu adamlar. o ana kadar yarı sahamızı geçemeyen bir beşiktaş vardı ortada. tüm dişliler tıkır tıkır işliyordu.
    tabi golle birlikte moral de buldu beşiktaş. 2. golden hemen önce hoca sağ kanadımıza tempo kazandırmak için josue ve cavanda'yı oyuna alıyordu ki chedjou skoru eşitledi.

    ama oyuncu değişikliklerinde bir hata göremiyorum.
    şenol güneş'in yapacağı hamleler devre arasında belliydi zaten. ikinci devre başında gördük ki önlemleri de alınmış.
    napıcak giren oyuncu hakemin düdüğünü elinden mi alacak? kaçan üç puanı özetlersek:
    biraz türkiye, biraz hakem, biraz chedjou, biraz sakatlıklar, biraz talihsizlik...
    ancak 5-6 hafta sonra taş gibi top oynuyor olucaz.

    aynen devam riekerink bey!
App Store'dan indirin Google Play'den alın