resim
Johannes Hendrikus Olde Riekerink
Görev:Teknik Direktör
Takım:Dewa United
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 1370
    garip bir şekilde taraftar hışmına uğrayan teknik direktör.

    24 eylül 2016 beşiktaş galatasaray maçında son yıllarda hiçbir teknik direktörde görmediğimiz şekilde dersine mükemmel çalışmış ve o makine gibi işleyen takıma karşı oyun öncesi planlarını bir bir sahaya yansıtarak hem takımına çatır çatır futbol oynatmış hem de o çok övülen rakibi sahadan silmiştir.

    ikinci yarıda rakibin iki hücum oyuncusu oyuna alarak hızlı ve etkili başlayacağını herkesin gördüğü gibi o da görmüştür. ama allah için nasıl bir kontra hamle bekliyordunuz? adamın elinde de jong vardı da mı sokmadı? kimi oyuna alsaydı allah için? rızık hamit'i mi, henüz takımla bir maça bile çıkmamış cavanda'yı mı yoksa maalesef ki haftalardır zerre varlık gösteremeyip takım savunmasına yardımı olmayan sinan'ı mı?

    takımın oyun mentalitesi değişti diyenler de bunu hocaya bağlıyor hemen. futbolcu psikolojisiyle baktığınızda bu duruma hiçbir açıklama da mı getiremiyorsunuz?

    riekerink'in ikinci yarıda bir süre daha sahadaki kadronun maç öncesinde belirlenmiş planları bir bir devam ettirmesini beklemekten başka şansı dahi yoktu ve neredeyse aynı düzende devam eden takım hiç yoktan goller yedi.

    bu takıma podolski dönmeden, de jong ve iyi oynayacak bir serdar aziz olmadan, hamle oyuncusuna dönüşecek bir yasin ve eren'i yedekleyecek sigthorsson olmadan bırakın riekerink'i en iyi teknik direktörün bile eli kolu bağlı olur.

    takımın çehresi böylesine değişmişken ve bunu tüm rakip takımlar ve ibne basın bile görebilmişken, onlarla kol kola girmişçesine onu eleştiri yağmuruna tutan galatasaray taraftarı(!)'nı ciddi şekilde düşünmeye davet ediyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın