resim
Johannes Hendrikus Olde Riekerink
Görev:Teknik Direktör
Takım:Dewa United
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 1292
    riekerink'in önemli bir taktisyen, teknik bir deha olduğunu söylemek zor ancak hiç kuşkusuz futbolu, futbolun doğrularını fazlasıyla iyi biliyor.
    galatasaray topu kaptırdıktan sonra şok pres yapıyor, hücum pres yapıyor, topu bir an önce kazanıp tekrardan oyuna hakim olmak istiyor. bunu da ligde şuan için en iyi yapan takımlardan birisi görüntüsü çiziyor, son rize maçıyla birlikte.

    pas pas pas..
    geride kalan 4 haftalık maç sekansı sonrasında toplam 2.400 pas denemesi yapan galatasaray, bu girişimlerinde 2.188 kez isabet buldu. jan olde riekerink'in öğrencileri maç başına ortalama 600 pas girişiminde bulunurken, 547 isabetli pas ortalamasına ulaşmayı başararak ligde açık ara önde bulunuyor. maç başına %63.05 ortalamayla topa sahip olan taraf olan galatasaray'ın pasla oynama oranı ise, hiç alışık olmadığımız seviyelerde: %78.68!

    --- alıntı ---
    hollandalı teknik adam jan olde riekerink'in önderliğinde geçtiğimiz sezonu türkiye kupası'yla kapatan ve yeni sezonuda süper kupa şampiyonluğu ile açan galatasaray, transfer döneminde kadrosunu bir çok önemli oyuncu ile güçlendirdi. uefa ile yaşadığı mali problemlerden dolayı transfer döneminde ayağını yorganına göre uzatmak zorunda olan galatasaray yönetimi kimi transferleri maliyetlerinden dolayı eleştirsek de, saha içinde takıma katkı sağlayabilecek ve görev adamı rolünü üstlenecek isimler ile sözleşme imzaladı. saha içinde savaşan, mücadele eden bir kimlik ortaya koyan galatasaray'da teknik direktör jan olde riekerink oyuncularından tek birşey istiyor: topa sahip olmak ve topu kaybettikten sonra hemen kazanmak! bunun en güzel örneklerini çaykur rizespor maçında, neredeyse tüm takımın kompakt bir şekilde yaptığı hücum pres.

    --- alıntı ---

    http://www.fcnblog.com/...ibi-galatasaray.html
App Store'dan indirin Google Play'den alın