resim
Johannes Hendrikus Olde Riekerink
Görev:Teknik Direktör
Takım:Dewa United
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 1290
    https://twitter.com/...s/778689142041391105

    bak işte sıkıntımız burda. bu taraftar profilinde.hocamıza özel birşey değil bu. bu tip adamlar "sistem" yaratmaya gelir takıma. ve en az 3 yıl da kalmaları gerekir "sistem" in oluşması için.

    peki "sistem" neydi? sistem emekti. yok lan, o filmdi, neyse. "sistem" dediğin şey, takımın oynamasıdır, içinde kimin olduğundan bağımsız. şu an bayern munich'e diyebiliyor musunuz "neuer sakat, tarrağı yediler bu hafta" diye. barcelona da "messi cezalıymış" diye ağıt yakan kaç kişi var? yok. kişiden bağımsız işleyen birşeydir sistem, giren kişi sisteme uyum sağlar.

    bizim bir sistemimiz var mı? başarabildi mi jor bey sistemi kurmayı 6 ayda? cevabını şöyle vereyim. allah korusun bugünkü antremanda muslera sakatlansa, sözlükteki derbi maçı beklentileri ne kadar değişir? "lan hiç gitmeyelim" diyen bile çıkar.

    peki uefa yı aldığımız sene, bizden uzak allaha yakın imparatorumuzun yaptığı neydi? hagi'nin oynamadığı maçlarda bile rahattık. finalde 10 kişiyken aldık o kupayı. işte o sistemdi. bilerek ya da bilmeyerek oluşturmuş ve oturtmuştu sistemi fatih terim.

    işte adam bunu oturtmaya çalışırken, senin futbol görüşün, "selçuk'u çıkar josue yi koy, chedjou nun yerine sabri oynasın kesin kazanırız, bruma kaleye geçsin muslera eren le tandem oynasın" civarında dolaşıyorsa, kusura bakma kardeşim, seninle futbol filan konuşulmaz.

    konuşulması gereken "kanatları ileride mi kullansak" "defansı ataklarda öne çıkarıp ribaund mu toplasak" gibi şeyler olmalı bu adamlarla.
App Store'dan indirin Google Play'den alın