resim
Selçuk İnan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Gaziantep FK
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 9298
    bir takımın muhakkak en az bir-iki penaltıcısı olur. penaltı kullanmak da başlı başına bir maharet isteyen, oyuncunun mevkisinin dışında sahip olduğu birtakım meziyetlerle doğru orantılıdır. dünya üzerinde iyi penaltı kullanan, istatistiği de oldukça yüksek ve mevkileri de birbirlerinden oldukça farklı bir dünya oyuncu var. stoperinden sol bekine, ön liberosundan kalecisine kadar hatta tonla adam var. selçuk da şüphesiz iyi ve etkili penaltı atıyor, burada kimsenin bir itirazı olmaz herhalde. kaldı ki, bundan sonra da penaltı noktasını üzerinde selçuk'un olması çoğu kişiyi rahatsız etmez (en azından öyle tahmin ediyorum).

    hatta bu penaltıcının kazanılan penaltıyı skor, durum, dakika vs. herhangi farklı bir durum farketmeksizin değişmesini de anlamsız bulurum. 17 eylül 2016 galatasaray çaykur rizespor maçında da selçuk'un penaltı noktasına gelmesinde abes bir şey yoktu. ancaak;

    eğer ki sen, geçtiğimiz sezonlarda da takımın birinci penaltıcısıyken takım arkadaşlarının gelip senden topu almalarına müsade etmiyorsan, oyuncunun ismine, cismine göre farklı tavır sergiliyorsan kusura bakma ama bu maçta iyi bir halt etmişsin demektir. hatırlıyoruz, selçuk sahadayken kazanılan penaltı sonrasında kaç kere burak, drogba ve felipe melo'nun gelip topu alıp penaltı noktasına geçtiğini. skor berabereyken de, önde olduğumuzda da, hatta mağlupken bile selçuk dışında bu üç oyuncunun kaç kere penaltı attığını biliyoruz.

    ve şimdi sen, eğer ki 100. maçına çıkıp dalya diyen bir takım arkadaşın varsa, iyi oyununu bir de penaltı kazandırarak süsleyen bir genç takım arkadaşın varsa, hatta belki de gol krallığı için bile mücadele eden arkadaşın varsa buna da müsade edeceksin. bakın yukarıda dedim, eğer ki takım penaltıcısı sahadaysa ve istisnasız hep o adam topun başına geliyorsa o zaman ses çıkartmam. ama sen geçen senelerde başta burak olmak üzere, drogba ve felipe melo'ya da topu verdiysen bunda da anlayış göstereceksin. hatta belki de sen ince bir düşünceyle topu direkt onlara verip bir jest yapacaksın. o penaltıyı kaçırsalar ne olur ki, kaçtı da zaten. hiçbir şey olmadı. ama eğer gole çevirirlerse çok şey olabilirdi. bruma iyi oyununu golle süsleyecek, eren ilk kez hat trick yapacak, sneijder de bu anlamlı geceyi iki asistinin yanında golle taçlandıracaktı.

    ya baştan tavır konulacak, penaltıyı hep sen atacaksın; ya da böyle bir şeye kalkışılıyorsa o topu da teslim edeceksin.

    neyse kaçan penaltı olsun, hele ki skoru aldığımız maçlarda.
App Store'dan indirin Google Play'den alın