• 1492
    arama özelliği ile ilgili düzenleme bunlardan biridir. bazı kelimeleri aradığınızda o kelimenin geçtiği başlıkların bazıları çıkıyor. hele de birden fazla kelime arıyorsanız iş iyice çorba oluyor. örneğin tarihini hatırlamadığınız bir maç için takımların adını yazıp aradığınızda takımların ismini yazdığınız sıraya göre farklı sonuçlar çıkıyor. futbolcular için açılan x-y-z üçlüsü gibi başlıklar için de bu durum geçerli. bu durum da ne yazık ki hem benzer başlıkların çokça açılmasına neden oluyor hem de arama yaptığınızda bu başlıklara ulaşamamanıza. daha önce bununla ilgili uzun bir entry yazıp depolamıştım, ama orada verdiğim örneklerin hâlâ geçerli olup olmadığını bilmediğimden aynı örnekler üzerinden gitmek istemedim. o zaman detaylı şekilde anlatma niyetinde olduğum entry'i üşenip de tamamlayamadığım için şimdi bu şekilde ifade ediyorum.

    şu an bu entry'i girme sebebimse uzun uzun jan olde rienkerink yazıp başlığına yönelmeye üşendiğimden rienkerink yazıp aramam ve sonucunda da "bir şey bulamadık" yazısıyla karşılaşmam. devamında ben mi yanlış yazdım diye kontrol etmek için jan olde diye arama yaptığımda ise teknik direktörümüzle ilgili birkaç başlık çıkıyor. bana göre yıllardır sözlüğün uygulama olarak en büyük eksiği arama özelliği ve bu tür basit bir hata yıllardır aktif olan kaliteli bulduğum bir sözlüğe ne yazık ki yakışmıyor.

    edit: bu entry sayesinde riekerink hoca'ya riekering diyenlere ek olarak benim gibi rienkerink diyenlerin de türemiş olduğunu gördünüz.* yine de yaptığım hata bahsettiğim durumla ilgili sıkıntımı entry'e dökmeme vesile oldu. ilk paragrafta değindiğim konunun düzeltilmesi sözlüğü çok daha kullanışlı hale getirecektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın