resim
Johannes Hendrikus Olde Riekerink
Görev:Teknik Direktör
Takım:Dewa United
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 1238
    (bkz: 17 eylül 2016 galatasaray çaykur rizespor maçı) öncesinde kendisiyle ilgili bir şeyler karalamak istediğim futbol insanı.

    öncelikle 'takımın kötü futbol oynadığını' ileri sürerek kendisini eleştirenlere bir soru sormak istiyorum: henüz çok genç bir oyuncudan beklentiniz nedir ? maçı komple domine etmesi mi yoksa ileride büyük işler yapabileceğinin parıltılarını vermesi, o potansiyele sahip olduğunu göstermesi midir ?

    işte ben de dahil kendisini sevenler o potansiyeli gördü bu adamda. istemediği oyuncular olsun, aksayan bölgeleri bulup hemen tedavi etme çabası olsun bu adam bize o ışığı gösterdi. bu işin yabancı hayranlığıyla falan alakası yok yani. bu adam futboldan ve futbolcudan anladığını çoktan kanıtladı zaten. ve bu adam çabalıyor. antremandan sonra altyapı oyuncularıyla zaman geçiriyor mesela. hep hayalini kurduğumuz 'altyapıdan beslenen galatasaray' konusunda uzun zamandır kimsenin yapmadığı şeyleri yapıyor.

    ama diğer kısımdan da bir ricam var: lütfen gereksiz yere övmeyin. çünkü sonra allah korusun kendisi ekstra başarısız olursa yanıldığımızı kabullenmek istemiyoruz ve bu galatasaray'a zarar veriyor. jor şu ana kadar yer yer iyi, yer yer kötü futbol oynattı. yani ''çok iyiyiz'' moduna da ''abi iyi adam ama yeri altyapı'' moduna da girmemek lazım. ben hep diyorum ki saha dışında kendisini fazlasıyla kanıtladı, umarım saha içinde de kendisini kanıtlar. çok istiyorum bunu. yukarıda 'ekstra başarısız' yazmamın nedeni buydu. bana göre geçen yıl gibi rezalet geçen bir sezon olmadığı sürece kendisi devam etmeli.

    ama belki de bunlardan daha önemlisi kendisi güzel bir insan. ve bizim sözde medyamız hem yabancı hem naif insan bulunca saldırmayı çok sever. resmen taraftarın sevgisini görmezden gelerek kendisine her basın toplantısında aptalca sorular soruluyor. en çok bu yüzden desteklemeliyiz. ki genel anlamda savunduğumuzu da görüyorum. bu yüzden de bugün ve bundan sonra ki maçlarda o stad dolmalı. öyle ite köpeğe yedirmeyeceğimizi göstermeliyiz yani.

    kendisi 'riekerink bey' olduğundan beri ilk kez bugün taraftarın önüne hem de yaklaşık 40 bin kişinin önüne çıkacak. umarım bu hem takıma hem de ite köpeğe iyi bir mesaj olur. bugün oynanacak maçla başlayan süreçte umarım hep o atmosferde oynarız.

    uzun lafın kısası, sabır lazım. şu ana kadar medyaya hep bir şekilde tepkimizi koyduk ama kendimiz de sabretmeliyiz. bu adam hak ediyor. sonuçta;

    non uno die roma aedificata est.
App Store'dan indirin Google Play'den alın