resim
Johannes Hendrikus Olde Riekerink
Görev:Teknik Direktör
Takım:Dewa United
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 1129
    öncelikle belirteyim ki oturmuş futbol mantalitesine sahip beşiktaş ile mücadele edecek. 16/17 sezonu süper kupa karşılaşmasında kazanan taraf olmamıza rağmen oyun anlayışı olarak beşiktaş'ın bizden üstün olduğunu gördük. üstelik o maçtan sonra takımlarına caner, aboubakar, talisca, gökhan inler gibi isimler katıldı. maçta oynamayan adriano ve gökhan gönül'ü de unutmamak lazım. ama oğuzhan ve atiba ile o kadar iyi ve oturmuş bir orta saha organizasyonuna sahipler ki ligimiz sınırları içerisinde baya baya iyi top oynuyor beşiktaş.

    hatırlarsanız maç içerisinde tosic denen kazma bile bindirmeleriyle bizi epey zorlamıştı. çünkü bekleri müthiş etkin kullanıyor şenol güneş. şimdi yerine adriano ve caner gibi ofansif yetenekleri çok yüksek iki adamdan bir tanesi oynayacak. benim tahminim ekseriyetle yüksek asist özelliği nedeniyle caner forma bulur. yani geçen sezonun çok daha ötesinde bir takım izleriz bence sezon içerisinde.

    neyse varmak istediğim nokta isim isim olmasa bile futbol kalitesi olarak beşiktaş bilic'ten beri süregelen bir sistemin devamı olmaları ve artık iyice olgunlaşmaları nedeniyle bizden epey önde. üstelik şampiyonlar ligi'nin etkisiyle olsa gerek defans ikilisi ve kale dışında kadro kaliteleri de bu sezon tavan yaptı.

    hal böyleyken bana göre lig yarışının favorisi onlar.
    ikincilik halinde de jor bey'in arkasında durmak gerekiyor. çünkü belli ki sistem adamı ve doğru adımlarla sistemini kuruyor. beklentiyi aşırı yükseltip uzun vadede büyük başarı sağlayabileceğimiz bir ismi kaybetmemek lazım. çünkü üzerine sezon içerisinde çok oyunlar oynanacak.

    evet galatasaray winner bir camia. girdiği yarışlardan genellikle galip çıkıyor.
    ancak gizli ama büyük bir dezavantajımız daha var. üzerimizdeki fatih terim gölgesi.
    galatasaray'dan ayrılıp milli takıma gelirken dahi hocaya geri dönüşü ile alakalı bir takım sözler verilmiş olabilir. bu geri dönüşü sağlamak için hakem camiasının yapacaklarından çekinmiyor değilim açıkcası. hele bir de döndükten sonra en azından ilk sezon başarılı olacağı taahhüdü varsa en büyük rakibi görülen şenol güneş'e karşı efsanesini yenileme hırsı ile bol bol sabote edilmemizi sağlamasını olası görüyorum. tabi bunlar paranoya. ama muz cumhuriyeti'nden halliceyiz anasını satayım. olimpiyatlarda başarısız olan sporcularımızın tutuklanmasına bir adım var. dolayısıyla olmayacak işler değil. yani winner karakterimize karşı böyle bir dez avantaja sahibiz.

    iş taraftarda bitiyor.
    sezon başlarında ölümüne desteklenen ne hocaların arkasında durulmadığına bizzat şahit oldum.
    evet şampiyon olacak kadar iyi bir kadromuz ve ümidimiz var. ama aynı şeylere üstelik biraz daha fazlasına beşiktaş da sahip.
    o nedenle galatasaray için bu sezon da her zaman olduğu gibi sadece şampiyonluk başarıyken, 2.lik başarısızlık sayılmamalı.
    çünkü iyi bir iskelet kurduk. bundan sonra yapacağımız genç oyuncu takviyeleriyle jor gibi bir eğitimcinin elinde ivme olarak sürekli artan bir kadro kalitesine karşılık sürekli düşen bir maliyete sahip olabiliriz. başarı için birilerinin arkasında durmamız şart. her sezon şampiyon olamayacağımızı öğrenmemiz lazım.

    bu gün; beklenti olmamasına rağmen geldiğinden beri kazanılacak her şeyi kazanmış bir hocanın arkasında durmayı marifet saymıyorum. daimi başarı için emek ve fedakarlık lazım. ülke olarak sporda müthiş bir insan potansiyelimiz var ve futbol takımımızı as kadrodan en alt klasman alt yapı kadrolarına kadar samimi şekilde organize etmeye çalışan bir teknik adama sahibiz. sabredersek kazanırız. sabretmezsek bu düzenin devam etmesini hak ediyoruz demektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın