• 15227
    sanıyorum transfer sezonu bittiğine göre iyi kötü bir değerlendirme yapmanın vakti geldi. fakat öncesinde en son söyleyeceğimi söyleyeyim. dursun özbek istifa. evet kendsiinin istifasının istenmesinin sebebi yaptığı veya yapmadığı transferler değildi. rezil, komisyoncu, peşkeşci ve omurgasız yönetim anlayışıydı. değişen bir şey yok. 3 transferle gözümüz boyanmasın. üstelik uefa kriterlerine ne derece uygun yapıldı transferler görücez. ben yeni bir ceza almayacağımız konusunda emin değilim. o nedenle gelenin gidenin kim olduğu umrumda değil. paçalarında vasıfsızlık akan dursun özbek istifa...

    hatırladığım kadarıyla transferde kadromuza kattığımız oyuncuları sırasıyla gelenleri değerlendirelim

    serdar aziz: bana göre yapılan en kötü hamle. uzun boylu ve sert bir stopere ihtiyacımız vardı. ancak kendisine harcanan para ile çok çok çok daha iyisi alınabilirdi. bonservisine o kadar takılmıyorum. zira bana göre gidenler bonserivisine artı değil, eksi yazılmalı. hiç bir işimize yaramayacak ve göndermemizin zor olduğu isimlerin maaş yükünden kurtulduk. fakat adamın maaşı fecahat. avrupa'da first class stoperlerin bi altı o paraya oynuyor. muhtemelen maaşını haketmesi için serdar'ın potansiyelinin maksimumuna ulaşması gerekiyor. illa çok para dökmek de gerekmiyor. mesela çağlar söyüncü hem daha ucuz hem de bizim ihtiyacımızı görecek kalitede bir futbolcuydu. ha ben haberdar değildim varlığından, ancak sözlükte haberdar olan arkadaşlar vardı. onlar haberdarsa elbet scout ekibi transfer komitesinin kulağına bir şeyler fısıldamıştır.

    tolga ciğerci: ilk maçlarında iyi performans sergiledi. ama bana göre bunun da maaşı 1,5 milyon eu bandında olmalıydı. 2 milyon eu tolga için fazla. belki bizde göstereceği performans için fazla değil ancak kendi takımında yaptıklarıyla değerinin artmasını anlayamıyorum. sonuçta adam son iki sezonun yarısından fazlasında sakattı. yine de takıma oldukça yüksek katkısı olacağını düşünüyorum. tabi sakatlık yaşamazsa. kendisi için ödenen 3 milyon eu bonservis bence normal. şu piyasada avrupa'dan oyuncu alırken tek haneli her bonservis normal diyebilirim hatta.

    eren derdiyok: benim tercih ettiğim forvet tipi değil. bana kalsa hareketli, driplinli, bütçemize göre isim baktığımızda niasse veya tarzı bir isim tercih ederdim. ancak bu işin doğrusu yanlışı yok. herkesin kafasındaki şablon farklı. kabul etmek lazım ki eren tarzı bir forvet de takımın oyun anlayışına cuk oturacaktır. zaten bu arkadaş da sakatlık yaşamazsa mutlaka çok faydalı olacak. maliyetini normal karşılıyorum. belki bonservisinde biraz eli açık davranmış olabiliriz. o kadar.

    cavanda: geçen sezon ilk maçlarda trabzonspor'da izlediğimde içim gitmişti. herifler biraz savruk ama ne biçim bek bulmuşlar helal olsun demiştim. o seviyeye çıkarsa ligde çok iyi iş yapar. maaşı son derece uygun. geçen sezon başındaki oyunununa göre bonservisi de normal. bekleyip görmek lazım yapacaklarını. bana göre semih de sağ bekte ciddi bir aday. çünkü savunmamızın durumu pek iyi değil. oyunu da genelde sol tarafa yıkıyoruz. defansif olarak en iyi katkıyı yapacak ismi tercih edebilir o bakımdan riekerink. o bölgeden bekin hücum katkısını göz ardı edebilir diye düşünüyorum. linnes'i ise o kadar kolay harcama taraftarı değilim. kendi haline bırakalım. formayı kaparsa alkışlarız.

    josue: çok önemli transfer. çok sevicez kendisini. ilk 11'de de görürüz sık sık, ayrıca çok etkili bir hamle oyuncusu da olur. keşke satın alma opsiyonu da olsaydı. ancak performans gösterirse sanıyorum ben galatasaray'da kalıcam dedikten sonra bir şekilde takımda tutarız.

    kolbenin sighortsson: tabi adını doğru yazdıysam eğer. bence gereksiz transfer. eren'in bir kademe altı. hatta eren yerden de etkili olabiliyorken bu arkadaşta o özellik pek yok. bence farklı niteliklerde bir forvet oyuncusu alsak çok daha iyi olurdu. sıkışan oyunlara yeni bir soluk katardı. napıcaz mesela, eren'i çıkarıp daha kötüsü olan kolbenin'i mi sokacaz oyuna. üstelik herkes maliyetinin çok uygun olduğundan bahsetmiş fakat bence maliyet olarak da hiç uygun değil. 700 bin eu kiralama bedeli ve 1,2 milyon eu maaş. primiyle, otuyla, bokuyla 2 milyon eu çıkıyor tek sezonda bu oyuncu için kasamızdan. serdar aziz ve tolga ile aynı para. satın alma opsiyonu da eren'in bonservisinden yüksek. bana göre forvet olarak podolski'nin ve sinan gümüş'ün ardından 4. tercih... hala transferi son derece uygun niasse alınsaydı keşke diyorum o bölge için. eren'in yaptıklarını yapamaz ama yapamadığı da çok fazla şey yapabiliyor çünkü. hatta birlikte de oynayabilirlerdi.

    nigel de jong: teknik kapasitesi yetersiz diyenlere gülüyorum. sadece spektekuler değil diyebilirsin bu adam hakkında. yoksa pas futbolunun beşiği olan hollanda ekolünden yetişmiş ve senelerce milli formayı giymiş bir isim. tolga ile birlikte oynadığında orta sahadaki mıymıntı halimizden eser kalmayacak. hatta sağ kanatta oyun içerisinde orta sahaya da girmeyi seven josue ile birlikte oynatırsak bu oyuncuları takımın organizasyon becerisi oldukça artacaktır.

    nitekim serdar aziz dışında bizim yönetimin çapının üzerinde bir transfer sezonu geçirdik diyebilirim. sanıyorum riekerink bey'in sözlerini dinlediler. serdar, eren, tolga ve cavanda transferlerinde komisyon kokusu gelmekle birlikte yine de yararlanacağımız oyuncular aldık. hiç biri bir jem karacan değil. ama üzülüyorum çünkü serdar aziz'e harcanan parayla defans sorunumuzu çözecek bir oyuncu katabilirdik kadroya.

    bruma'nın da takıma iyi bir kanat oyuncusu olarak dönmesiyle birlikte heyecanlı bir sezon bizi bekliyor diyebiliriz. artık mesele iyi takım olabilmekte.
App Store'dan indirin Google Play'den alın