• 15218
    serdar aziz, eren derdiyok, tolga cigerci, luis cavanda, de jong transfer edildi.
    sigthorsson ve josue kiralandi.
    telles, jose, dzemaili, sercan, furkan, bilal, umut, ve olcan'la yollar ayrildi.
    donk, tarik, oguzhan kayar, emre can coskun, volkan pala, emrah bassan kiralandi.
    berk ismail, endogan adili, umut gundogan, jem karacan, salih dursun takimda kaldi.
    hamit, sabri ve chedjou'nun kontrati sene sonunda bitiyor.

    muthis bir transfer sezonu kesinlikle degil, ancak son 3 yildir o kadar kotu hamleler yapildi ki bu yaz muthis gecmis gibi gozukuyor. fakat bu gercekleri gormeye engel olmamali.

    1. alinan butun oyuncular ederinin fazlasina alindi. cavanda'ya verilen bonservis, tolga'ya ve serdar aziz'e verilen bonservis ve maas fazla. eren ve de jong de piyasalarina gore fazla kazaniyorlar. yani giden oyuncular sayesinde maas butcesi rahatlamis gozukuyor ancak maas kalibrasyonunu ayarlamaktan hala cok uzagiz, aksine uzun vadede problem olabilecek transferler yaptik.

    2. belli bolgeler gereksiz kalabalik, bazilari yeterli derinlikte degil. stoperde gecen seneden kalan eldeki oyuncular chedjou, hakan, semih, koray ki bunler felaket bir sezon gecirdi. serdar aziz'in maliyeti bu bolgeyi toparlamasi gerektigine isaret ediyor ama tablo karamsar. sag bekte sabri-cavanda-linnes uclusunun tumu soru isaretiyken sol bekte carole'un tek yedegi solbeklikten geceli yillar olmus hakan balta.

    3. yapilan butun transferler riskli. serdar aziz soru isareti, uyum, buyuk takimla gelen futbol farki, sakatlik, futbol stili... de jong'un yasi, mls'ten gelmis olmasi, karta fazla musait tarzi, teknik kapasitesi... cavanda gecen sene tarhinin en kotu sezonlarindan birini geciren trabzonspor'un sag beki, trabzon dusuk maliyetine ragmen yok pahasina elden ciakrmaya calisiyordu. sigthorsson cabasiyla yararli olan, ancak yetenek olarak cok eksik- insanlar elmander'i hatirliyor ancak oyuncu umut'a elmander'den daha yakin. tolga iyi guzel, ancak ciddi sakatliklardan yeni cikmis, yillardir dikis tutturamamis. eren gecen yil cikis yapmis ancak oncesi cok inis cikisli, yakin gecmisinde sadece gecen senesi guvenilir. bu ozet demek degil ki butun oyuncular tek tek bakildiginda cop, vasat, kotu, rezalet. ancak herbirinin riski var, ve bu 6 isimden 2'sinin katki saglamamasi dahi galatsaray'in ciddi zayiflamasi demek.

    kisacasi, muhendislik gecen seneden daha iyi oldugundan bu sene bu takim ilk 3 disinda kalmaz. ancak sampiyonlugu alip gitmesi de imkansiz. bu sezon muhtemel sampiyonluk eylulden bakinca ancak besiktas ve fenerbahce'nin sallanmasiyla, alinan risklerin tutmasiyla, ve riekerink'in bu kadrodan verimli bir takim cikarabilmesiyle mumkun gibi gorunuyor.

    en azindan sahada mucadele eden, elinden geleni yapan, en azindan ne yapmak istediginden haberi olan bir takim olacagiz, gecen seneden sonra bu da bir gelisme.
App Store'dan indirin Google Play'den alın