• 36
    galatasaray'ın bariz şekilde haksız yere ceza aldığı maçtır.

    doğal hukuk prensibidir, yetki ile sorumluluk doğru orantılıdır.

    13 ağustos 2016 beşiktaş galatasaray maçı'nda stadın güvenliğini sağlayacak yetkilere kim sahipse olayların sorumluluğu da ona aittir. bu bakış açısı her ne kadar ceza hukuku olmasa da mevzu, cezaların şahsiliği ile paraleldir. taraftarın kusurundan dolayı kulübün cezalandırılabilmesi için illiyet bağı şarttır.

    oysa kulübün hiç bir müdahale hakkı, olaylarda ihmali bulunmuyorken, onlarca meşalenin stada girmesine göz yuman tff bu olayların sebebidir. yani olayları galatasaray'a bağlayan bir illiyet mevcut değildir. merdiven boşluklarını ayırmayıp polisin müdahalesine imkan vermeyen, passolig imkanlarından faydalanmayarak olaylara göz yumanlar ihmalleri nedeniyle sorumludur.

    hal böyleyken verilen ceza ve seyircisiz oynanacak maçta yoksun kalınan kar nedeniyle galatasaray'ın ilgililere rücu imkanı var diye düşünüyorum.

    ilgililer kim? yetkililer ve meşale attığı tespit edilenler. bence bu davalar açılmalı. gitmediği için umut'a, tarık'a, olcan'a kızan taraftar kulübü böyle zarara uğratamamalı. ne olayları çıkaranların ne de ihmalkar yetkililerin yanına kar kalmamalı bize çıkarılan fatura.
App Store'dan indirin Google Play'den alın