• 15109
    insanı büyük ikilemlere sürükleyen takım.
    beşiktaş takımında şenol güneş ile yönetim arasında sorun olduğu açık, ayrıca kendilerini şampiyon yapan en önemli 2 oyuncularını* kaybettiler. şampiyonlar ligi gibi büyük bir arena ile ligi beraber götürebilmeleri pek mümkün gözükmüyor.

    fenerbahçe takımında ligin başlamasına birkaç gün kala yaşanan teknik direktör değişikliği takımı olumlu da etkileyebilir olumsuz da etkileyebilir. taraftarlardaki genel kanı teknik direktör dick advocaat olduğu için takımın olumsuz etkileneceği yönünde. ne olursa olsun ligin başlamasına birkaç gün kala teknik direktör değiştirmek büyük bir risk.
    ayrıca avrupa liginde mücadele etme ihtimalleri var.* hem lig hem avrupa onları da zorlayabilir. son 16 veya çeyrek finalde yaşanacak olası bir dramatik elenmede yine dağılabilirler geçen sezon olduğu gibi.

    hal böyle iken jan olde riekerink'in galatasaray futbol takımına getirdiği yeni heyecan, aldığı radikal kararlar ve 4 ayda kazandığı 2 kupa ayrıca takımımızın bu sezon sadece ligde mücadele edecek olması insanı biraz olsun umutlandırıyor. şampiyonluğun favori takımları bu durumda iken bizim aradan sıyrılıp şampiyonluk yaşamamız benim gibi birçok taraftarımızın da aklına gelmiştir.

    ancak bir yandan da realist olmak istiyorum, bizim takımımızın da birçok eksiği var.. hâlâ ilk 11'de oynatabileceğimiz defansif orta saha oyuncumuz bulunmuyor. selçuk inan desek zaten bitik durumda. stoper tandemi güven vermiyor. eren derdiyok'un takıma iyi katkı vereceği kesin değil.. umudumuz diğer hücum oyuncularımız armindo bruma - wesley sneijder* - sinan gümüş(u: istikrar sağlayabilecek mi?) ve lukas podolski'den yana.

    ve her ne kadar şu ana kadar yaptıklarını beğensek de jan olde riekerink'in de galatasaray seviyesinde bir teknik direktör olduğunu söyleyemeyiz. sonuçta adamın ilk profesyonel deneyimi.

    umarım aradan sıyrılıp türkiye birinci ligi 2005-2006 sezonundaki gibi efsane bir şampiyonluk yaşarız. hem fenerbahçe 20. şampiyonluğunu* kazanmadan bizim 21. şampiyonluğu kazanıp aradaki farkı açmamız zaten sahip olduğumuz psikolojik üstünlüğümüzü daha da artıracaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın