resim
Armindo Tué Na Bangna
Takım:Braga
Mevki:Sol Kanat
Yaş:29
Boy:1.73
Uyruk:Portekiz
  • 4018
    "zemini kötü olan deplasman maçlarına götürmesek mi acaba?" diye düşündüğüm kara elmasımız...

    13 ağustos 2016 tarihinde beşiktaş'la oynanan süper kupa maçında, sözüm ona değerli spor yorumcularının öve öve bitiremediği konya stadının zemininin ne denli berbat halde olduğunu bir tek ben görmemişimdir diye düşünüyorum.

    tabiri caizse tarlada oynandı maç...

    bu durum bruma'ya özel olmamakla birlikte top tekniği yüksek olan sneijder, quaresma gibi isimlerin de adam gibi oynayamamasına sebep oldu. takribi 40'ıncı dakika falandı sanıyorum, sahadaki çimler kütleler halinde kopmaya falan başladı, çukurlar falan oluştu. buna rağmen bruma'nın 2-3 pozisyonda rakiplerini çalımlayıp nasıl uzadığına şahit olabildik.

    işte o anda aklıma bruma'nın 2 sene önce yaşadığı ağır sakatlık geldi.

    bruma gibi adamların böyle zeminlerde futbol oynamak zorunda kalması utanç verici. futbola en büyük zevk unsurunu katan, görselliğin en güzel örneklerini bizlere sunan bu tip özel futbolcuların bu zeminlerde sakatlanmasına yol açacak ortamların bulunmasını kabullenemiyorum.

    bu sebeple; keşke diyorum - galatasaray'ımızın çıkacağı maçlarda zemini analiz eden bir ekip olsa da bruma gibi bir adama zeval gelmese. ben şahsen kötü bir zeminde bruma'yı oynatarak kazanmaktansa bruma'yı oynatmayıp puan kaybetmeye razıyım.

    o adam güzel zeminlerde oynayıp gözümüzün pasını silsin yeter...
    tabi bunun için önce bizim türk telekom arena zeminini kusursuz hale getirmemiz şart.
App Store'dan indirin Google Play'den alın