• 2201
    bugün 17 ağustos. 1999 yılında binlerce insanımız için bir son, onlarla birlikte yüz binlercesi için farklı bir başlangıç tarihi. hepsinin mekanı cennet olsun.

    bunun bir de 1991 17 ağustos'u var. yan komşumuz olan imamın eşi bir kız dünyaya getirdikten iki saat sonra henüz yeni gitmiş ebenin gelmesini beklemeden doğmuşum. bakmayın böyle çapkın başladığıma, sonrasında hep geriye gittim. yan komşumuzun kızını hiç görmedim. doktor olmuş. birkaç sene evvel memlekette babasına denk gelip elini öpmüştüm.

    konu kızlardan açılmışken, insan hep mi kaybeder? kaybetmek bu işin özünde var, kabul, ancak bu kadar yenilgi artık insanın canını bile yakmıyor be sözlük. sanırsın 2010-11 sezonu, sanırsın 2015-16 sezonu. ve bunca yenilgiden sonra bir shalke deplasmanı bekliyorsun hayatında, elenecek olsan dahi bir real madrid dirilişi bekliyorsun, buz gibi havada ellerin soğuktan hissedilmez hale gelmişken drogba'nın indirdiği topta sneijder'in vuruşu ile kalbin alevlensin istiyorsun. çıka çıka astana deplasmanı çıkıyor. olmuyor.

    banka kartı şifrelerim ve bazı diğer şifrelerim eski sevgililerimin doğum tarihleridir. aslında şu anda iki tanesi duruyor hala. hiçbiri de bilmez bunu. ne birlikteyken nede ayrıldıktan sonra söylemişimdir. numaralara takıntılıyım. 17 numarasına ise özel zafiyetim var. burak yılmaz fanboyluğumun yarısı bu zafiyetten kaynaklanıyor diyebilirim. sonra 8 numaralı selçuk var. burak yılmaz - selçuk inan ikilisi. getir bakalım yan yana. 17.8. yani 17 ağustos. 17+8 kaç etti? 25. peki ben bugün kaç yaşadım? 25. öyleyse doğum günüm kutlu olsun :(

    hani bir şey beklemiyorum eskilerden, ne bir mesaj ne bir sürpriz ama insan bekliyor be işte. bilmiyorum ne beklediğimi. doğum günlerinden de nefret ederim. 2000 yılında bir pasta almışlardı. onun dışında hiç kutlamadım. dedim ya, benimki rakamsal bir takıntı. herhangi bir ayın 17'inde de heyecanlanırım. 2017'de şampiyon olacağımıza eminim mesela. ayrıca benim için çok önemli bir şey olmasını bekliyorum 2017 yılında. ölebilirim, evlenebilirim, zengin olabilirim. bu üçünden ihtimali en yüksek olan ilk söylediğim gibi görünüyor. ama olsun birinden biri. sorun değil. yeter ki 2017'de olsun. olmalı! ya ben yıllarca 2017'yi bekledim. hiçbir şey olmadan yine böyle aşk acılarıyla, çalışmayla, şampiyon olmadan geçirirsem kahrolurum. bu 17'lerin bir anlamı olmalı!

    son birkaç haftadır sürekli dinlediğim barış manço abimizin şarkısı ile sonlandırayım. pek bilinmeyen ama en güzel şarkılarından birisidir.

    'bu akşam yine garip bir hüzün çöktü üstüme...'' diye başlar.
    https://www.youtube.com/watch?v=KHbAZ94kP-o

    edit: olum entry'i girdikten sonra bu doktor kız aklıma geldi. dur lan belki facebook'tan bulurum dedim. daha önce hiç bakmamıştım gerçekten. hemen de çıktı. kız beklediğimden güzel görünüyor. gerçi bir tane fotoğrafı var ama saçma salak şeyler beğenmemiş. tus mus tıp sayfaları. şairler, yerli yabancı birkaç dizi, kitap, şarkıcı. en öenmlisi galatasaray sayfasını beğenmiş <3<3<3 tek olumsuz yönü ekşi sözlük sayfasını da beğenmiş. onu geçtim onedio mudur ne boktur o saçmalığı da beğenmiş. umarım galatasaray sözlük'ü takip edecek derecede hasta galatasaraylı değildir :( neyse ekledim gitti. kabul ederse yarın doğum günümüzü kutlarım :)
App Store'dan indirin Google Play'den alın