• 15086
    birkaç transfer ve birkaç tane işe yaramaz adamın gönderilmesiyle bizi havaya sokmuş, lakin 13 ağustos 2016 galatasaray beşiktaş maçında oynadığı futbolla bu sezon için pek bir değişiklik olmayacağının sinyallerini veren takım.

    ne yazık ki, hala çok hantalız. kanatlarımız hareketli ama orta saha ne ileri çıkabiliyor ,ne defansa gelebiliyor, ne presi etkili yapıyor ne de alan daraltabiliyor. rakibe çok fazla pas opsiyonu tanıyoruz ve yaptığımız pres tamamen başı bozuk ve kişisel şekilde, belli bir sistematiği yok.

    kanatlarımız güzel, bence cavanda da geldiği zaman carole'un kattığı zenginliği sağ kanada sinan'la birlikte katabilir. gerçekten sol ve sağ taraflarımız inanılmaz hızlı ve hücum yönünden çok tehlikeli olur. ama yine de bu hızlı atakları destekleyebilecek orta sahamız olmadığı için güzel geldiğimiz pozisyonlarda içeride bir tek eren'i ya da podolski'yi gören adam haliyle geriye dönmek zorunda kalıyor. neticede hücum gücü çok fazla ama bal yapamayan bir arı görünümündeyiz.

    defansımızın bence chedjou ve hakan'la seviye atlaması mümkün değil. hakan balta göz boyuyor bir çok kişi için ama ben temel özellikleri itibariyle yeterli görmüyorum. ağır, havadan etkisiz, kolay çalım yiyor ve markajı zayıf. sol bekten devşirme bir stoper ama tecrübesini konuşturarak kritik hamleleriyle ve istikrarıyla kredisini her zaman yüksek tutuyor. chedjou ise tüm maç iyi oynayıp 1-2 olmayacak hatayla takıma maç kaybettirecek kadar bireysel hata yapabilen bir oyuncu. markajı iyi ama havadan zayıf. bu bölgeye fizik gücü daha agresif ve uzun, mümkünse lider özellikli bir oyuncu olsun isterdim. ama artık zor. serdar'ı görmemiz lazım henüz erken.

    takımın omurgasında patlayan adam eksikliği var. melo'yu çok arıyoruz bu anlamda. defansif orta saha olmasına rağmen fiziği ve tekniğiyle burada kilit açabilen zaman zaman da yaptığı psikolojik hamleleriyle takımın tamamına özgüven aşılayabilen bir oyuncuydu. böyle bir liderlik özelliği saha içinde sneijder veya selçuk'tan gelmiyor. ayrıca yaşlandılar ve daha da ağırlaştılar. hamit, donk, selçuk, sneijder, dzemaili. hepsinin ortak özelliği ağır olmaları. bilal de öyleydi. emre çolak opsiyonu olmadığına göre tolga ciğerci'ye el açmak zorundayız. seneye kesinlikle selçuk ve sneijder'siz bir orta saha düşünülmeli. acı ama gerçek bu...

    forvet bence podolski ve eren ile yeterli. yapacak başka bir şey yok artık , yedeğin yedeği olacak adama birsürü para veremeyiz. altyapıdan bir adam olabilir. ya da emrah başsan takımda tutulup sinan 3. forvet olarak değerlendirilebilir. ama seneye mutlaka buraya kalburüstü bir forvet alınarak eren ile yedeklemek lazım. dünya genelinde pivot santrfor artık pek kullanılmıyor biz çok özensek te, burada hızlı bir seçenek iyi olabilirdi niasse gibi.

    edit: zorluk seviyesi yüksek maçlarda selçuk-sneijder li 3'lü orta saha ile direnç göstermemiz zor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın