• 537
    yüz bin kere ronaldo dediğim versus.

    oyuncu özellikleri olarak da aşırı komple bir oyuncu olduğundan ronaldo. messi yaptığı şeyleri çok iyi yapıyor ve barcelona gibi bir takımda kendisinin arjantin gibi (kıtasına göre çok güçlü dünyaya göre göre yine de güçlü) bir takıma hiç bir şey kazandıramaması da cabası.

    ronaldo kendi farklı takımlarda çokça kez ispat etmiş dünyanın farklı liglerinde gol kralı olmuş, farklı farklı organizasyonlarının hepsine damga vurmuş birisi.

    işin bir de futbol dışı kısmına girmek istiyorum ben futbolcu olarak bu üstün özelliklerinin yanı sıra ronaldo iyi bir baba ve belli sorumluluk bilinci olan birisi. messi ise senede 30 milyon dolar kazansa bile 2 milyon vergi kaçırmaya çalışan mental olarak bu seviye bir hayata uyum sağlayamamış birisi. aynı çine transfer yapanlar gibi bakın hepsi açgözlü para düşkünü genelde fakir yerlerden gelen oyuncular. messi de bu oyuncuların bile çok çok çok çok üzerindeyken iki milyonun peşinden koşuyor. işte bu kocaman bir eksi.

    ronaldo'nun yardım kuruluşlarına desteği, demeçleri, dünya üzerinde yaşanan olaylara verebildiği kadar (aslında bişey değil ama spor dünyasında herkes üç maymunu oynarken en azından) tepkiler çevresindeki insanlara karşı tavrı bile ronaldo çok fazla adım öne çıkarıyor. mesela çektiği bir reklam vardı madrid'in ortasında top oynamaya çalışıyor önce kimse bakmıyor daha sonra ise bir çocuk ona eşlik edince onunla beraber top oynamaya başlıyor ve imza veriyordu ki daha sonrasında da yüzünü açınca elinden geldiğince çevresindekelere bakmaya çalışan birisi ronaldo, seromonide çocuklara tavrı gibi şeyler de benim gözümde ronaldo'yu öne geçiriyor.

    saha içi değil ama takım içinde de ronaldo takımı ayağa kaldırmak için sorumluluk alması takım arkadaşları ile diyaloğa girmesi gibi şeylerde benim gözümde ronaldo'yu öne geçiriyor.

    son olarak günümüzün en hızlı yayılan ve para kazandıran aleminde (sosyal medya) bir uygulama yaratarak buradan gelen geliri vakfa bağışlıyor.

    (bkz: cr7 selfie)

    nitekim ronaldo messi'ye göre daha büyük bir karaktertir. ünü, gücü ve sorumluluğu zamanla hazmetmeyi başarmıştır. messi ise mental olarak hala la masıadaki messi. en büyük fark burada.

    edit:imla
App Store'dan indirin Google Play'den alın