• 117
    nereden tutsak elimizde kalıyor. senelerdir anadolu kulüplerine ödediğimiz absürd bonservisleri geçtim inanılmaz saçma bir maaş politikamız var. eski takımında 1 milyon alan adama tak diye 2 milyon veriyoruz. üstelik bunu uefa'nın maaş sınırı koymasına rağmen devam ettiriyoruz. hadi dış transferde getirdiğin oyunculara verilen maaşları bir nebze anlarım. türkiye'ye getirmek için belli bir sınırın üstüne çıkmak gerekiyor. ancak anadolu kulüplerinden aldığımız oyunculara 2 milyon euro maaş vermek gerçekten akıl karı değil. serdar ve eren'e 1-1.5 milyon euro civarında maaş versen gelmeyecekler mi sanki. adamın ben kasımpaşa'da mutluyum diyecek hali yok ya. bir şekilde kabul edecek bu paraları. ha kabul etmedi diyelim, gelmesin o zaman. senin scout ekibin 4 milyon bonservis ve yıllık kemiksiz 2 milyon euro maaşa eren kadar katkı verecek oyuncu bulamıyor mu. bu dediklerim sadece eren ve serdar için geçerli değil. maaş konusundan ipin ucunu aysal'ın 2. yılında kaçırdık.

    oyunculara ödediğimiz maaşlar ve sözleşme süreleri, bonservis bedelinden çok daha önemli bir mesele. bu sene kolayca elimizden çıkardığımız oyunculara bakarsak hepsinin ortak özelliği takımın en az kazananlarından olmaları. son yıllarda değerinin üstünden maaş verdiğimiz oyuncuları gönderemememiz tesadüf değil. bizim verdiğimiz maaşı verebilecek kulüp sayısı çok az ve bize yaramayan oyuncu zaten onlara da yaramıyor. bu oyuncuların çoğunda iş ahlakı olmadığı için istenmediği yerde, yata yata maaş almayı kabul ediyorlar.

    işin ilginç yanı kulübü yöneten insanlar normal hayatında çok büyük şirketler yönetiyor. kendi şirketlerini buna benzer politikalarla yönetmeleri mümkün değil. direk batarlar. ama sözkonusu galatasaray olunca rahat rahat para harcamayı biliyorlar. olan bize oluyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın