resim
Eren Derdiyok
Görev:Yardımcı Antrenör
Takım:FC Schaffhausen
Yaş:36
Uyruk:İsviçre
  • 378
    iş görecek forvet bir defa bunda anlaşalım. ha ben niasse gibi driplingli, skora asist ve gol yükü olarak etkili ve çok yönlü bir oyuncuyu tercih ederdim o ayrı. zaten dursun özbek'in komisyon ilişkileri yüksek kasımpaşa dışından oyuncu alması zor. bu adamın maliyeti şimdilik maaşı ile birlikte görünen 10 milyon eu. maç başı ve bonusları bilmiyoruz.

    bana göre uygun maliyetle en az benzer kalitede oyuncu bulabilir galatasaray. ekseriyetle de amerika kıtasından.

    yanlız 10 milyon eren için çok diyemiyorum. 2 sene önce derdim. ingiltere avrupa futbol piyasasını korkunç derecede kızıştıdı. misal milik'in bonservisi 38 milyon eu. eren dedigimiz adam bir dönem almanya'nın kalburüstü santraforlarındandı. bruma, sinan, podolski rotasyonunda arkasında sneijder'le performansı kesinlikle kasımpaşa'dakinden yüksek olacaktır. anadolu'dan gelince balonu sönen isimlere benzemeyecek. bu bakımdan düşünüyorum, milik'le yanyana koyunca bonservisleri arasındaki 34 milyon eu'luk fark normal mi diye. bence değil.

    yani maliyeti tartışılır. iyi oynar takıma katkı yaparsa kimse kafaya takmaz. kesinlikle serdar aziz kazığı ile bir tutmuyorum...

    fakat sıkıntı mantalitede. kat'i bir kural varmışcasına asla fiyat performans olarak avantajlı isimlere yönelmiyoruz. eren'i yine bu paraya alsaydık... ama mesela serdar'ı transfer etmeseydik. onun parasıyla bir sağ bir de sol bek rotasyonu bulsaydık. ya da madem hedefimiz leiva, bir de ciğersiz merkez orta saha alsaydık yanına. amk kante 13/14 sezonunda bonservissizdi. leichester 9'a aldı. biz her sezon bir tane kante bulalım ya da sadece scout transferi yapalım demiyoruz. ama arada bazı eksiklerimizi de kapatabilelim. hiç olmadı adam gibi bir stopere harcasaydık parayı.

    serdar transferi yapıldığında henüz koray sakat değildi. koray, semih, balta, chedjou rotasyonuna kalite olarak ne katabilir bu adam, gerçekten transfer edilirken ne umdular bilmiyorum. tüm bu para 3 tane topa kafa vursun diye mi? belirgin başka hangi özelliği mevcut stoperlerimizden iyi.

    beşiktaş'ın adriano transferine imrendim. stoperleri açıklansın. sanıyorum ona da imrenicem.

    biz hep aynı kafalar. yüksek maaşla, en fazla maaşının karşılığını verecek oyuncu alıyoruz. eren maaşının karşılığını verir. serdar maksimum potansiyeline ulaşırsa verir ki bana göre ulaşamaz. e arkadaş bir defa da maaşından fazla katkı verecek sinan, carole gibi adamlara yönelelim. yoksa kurtulamayız bu uefa kıskacından.
App Store'dan indirin Google Play'den alın