resim
Néstor Fernando Muslera Micol
Takım:Galatasaray
Mevki:Kaleci
Yaş:38
Boy:1.90
Uyruk:Uruguay
  • 5703
    man. united maçının gollerine bir daha baktım. iştirak ederseniz, golleri muslera temelli incelemek isterim. topla ilişiğim iyi olmadığından hep beni kaleye veya stopere koyarlardı. ben de buna kafayı yordum ve özellikle bu iki mevkinin oyuncularını daha dikkatli izledim ki yapabileceğimin en iyisini yapayım diye. bu nokta da arkadaşlarımın hepsi bu mevkileri sala pati gördüklerinden sağ olsunlar beni ellerinde tutmaya çalışırlardı. yani benimki de fakir avuntusu. her neyse bu sebepten dolayı kale ve stoperlere olabildiğince iyi çerçeveden bakmaya çalışırım.

    ilk golde bakalım;

    takımın duruşu hemen hemen doğru. tam bir kontra atak diyemeyiz. yani takım geri koşu halinde. burada özellikle sneijder bu miktarda geri konuşlanmışken koşusunu kesmesi bir eksi sayılabilir. o da gelseydi hemen hemen tam olacaktı. ama bruma'nın genetiğinde ki arkasında ki bekin en iyi arkadaşı olma huyu sayesinde gayet güzel bir duruş var. sağdan arka direğin dikmesinin civarına bir orta kesiliyor. bu sırada iki tehlikeli oyuncu daha var ancak sağ bek linnes golü atan ibra'yı tutmuş durumda. (bkz: martin linnes/#1995753) bu nokta da sağ stoper çeju pozisyonu kesebilir ancak zor. orta iyi açıldığından mütevellit ekstra bir iş olur. 18'in içinde yapıştığın adama şut çektiren defans oyuncusu kesinlikle hatalıdır. bu gol olursa da ilk hata bu defans oyuncusunda aranmalı. ki bu pozisyonda bu oyuncu linnes.

    eğer yüksek bir topu bir noktaya darbeli gönderemeyecek bir durumdaysanız olabildiğince kalecinin ayağına doğru topu sektirin, topu yere vurun denir. ibra bunu yapmaya çalışıyor ancak vuruşu iyi olmadığından muslera bu topu çıkarmalı. peki neden muslera çıkartamıyor? 2 hatası var. bir sola yarım bir adım alıyor. ikincisi ise topun yere çarpacağını düşünmediğinden sıçramaya hazırlanıyor ve topa müdahale edecek pozisyonu kaybediyor.

    her ne kadar bu tarz gollerde önce şut çektirene bakmak gerekse de, muslera'nın burada hatası var demek gerek.

    ikinci gole bakalım;

    bu golde muslera'nın bana göre 0 hatası var. golü dikkatli izleyince topu çizgiye indirdiklerinde içeri bir orta saha oyuncusu ile yarma yaptıklarını görebiliriz. neden böyle bir şey yaptılar. orta sahadan birisi içeri girdiğinde ceju zorunluluktan bu oyuncuyu tutmak için alanını boşaltmak zorunda kalıyor. zira sağ beke yerleşen carole bunu yapamaz. (not: serdar pozisyonun öncesinde press yapıp alan kaybediyor. bu süre zarfında carole sol stopere geçerken, bruma sol bek boşluğunu dolduruyor ve serdar derhal kendini brumanın emanetçi bölgesine atıyor.) çünkü carole'un kapaması gereken bir alan var. linnes'e gelelim.(bkz: martin linnes/#1995753) linens ise doğru alanda doğru pozisyonda duruşuna başlıyor ama ceju'nun kaymasını arkasından tamamlamıyor. eee bu yüzden orada bir koridor oluşuyor ve rakip golcü şutunu çekerken linnes fevkalede geride kalıyor.6 pasın 1 adım gerisinden boş vurulan düzgün bir şutta kaleci suçlu bulunamaz.

    üçüncü golün sebebi penaltının olduğu pozisyona bakalım;

    yine bu pozisyonda muslera'da hata görmüyorum. serdar ile ilgili yazdım. buyurun efendim; (bkz: serdar aziz/#1995785). orada yazdığım gibi (umarım maç eksikliğinden) serdar hiç gözünüze çarpmayan anlarda bile en kötü yarım saniye geç kalıyor. bu pozisyonda da iki kere geride kaldığından muslera ya hero, ya mero diyerek topa girmeye çalıştı ama akıllıca bir hamle ile rakip penaltı aldı. belki muslera çizgide kalsaydı bir ihtimal zor bir şut kurtarırdı ama rakip için penaltıdan daha kolay bir pozisyonu kaçırmak olurdu. yani muslera doğrusunu yaptı ama yapacak bir şey yoktu.

    dördüncü gole bakalım;

    yine bu golde muslera'ya kestiğim hata var ama daha önce linnes'e yazmam gerekiyor. (bkz: martin linnes/#1995753) pozisyonunu almış ve bunu yaparken alanını gözüyle taramış bir bek taraması sonucunda gördüğü rakip oyuncuya kafa vurdurur ise bek hatalıdır. her ne kadar rakip ondan uzun olsa da sonucundan kontrol ettiği bölgeyi geçtim, orada olduğunu bildiği adamdan gol yiyor bek. ha muslera'nın hatası neydi dersek ise. muslera bir adım fazla sağına adım atıyor. bu da sıçrayıp topu kapmasını engelliyor. muslera burada muslera olduğu için hatalı aslında. yoksa normal muslera bu golü kolay kolay yemez.

    beşinci gole bakalım;

    burada ise serdar'ın hatası var. (bkz: serdar aziz/#1995785) daha önce yazdığım gibi serdar'ın oyuna refleksi çok zayıf. (umarım bu maçsızlıktan dolayı olan dönemsel bir şeydir.) zaten pozisyonda ceju ile iletişimsizlikten (ki bu tanımakla olur, bundan dolayı ikisine de hata yazamam.) alan kaybediyor ancak oyuna refleks gösteremediği için yerini bulamıyor ve man. united golunu buluyor. bu tarz hızlı ve düşen bir ortaya kalecinin hamle yapması çok zor. bu yüzden muslera da hata arayamam.

    öncelikle muslera'nın kötü bir maç geçirdiğini düşünüyorum. biz futbolun doğası gerepi sadece gole bakıyoruz. bana göre muslera'nın asıl hataları gol dışı hatalar. örneğin stoper hakan sırtında bir adamla boş topu uzaklaştırmaya giderken açılması. ve topa keserken de tereddüt edip bir miktar geç kalması. temel kalecilik hatalarından biri. zira bu tarz durumlarda ya kendini stopere göstere göstere topa girmelisin ya da hiç pozisyonunu bozmamalısın. peki musleranın temel kalecilik bilgileri kötü mü? hiç böyle düşünmüyorum. düşünen de azdır zannımca. bu ve bu maçtaki benzeri hataları konsantrasyon eksikliğinden. ancak yediğimiz gollerin birinde kendisinin hatırı sayılır bir hatası var. bunun dışında hatalı olarak dillendirebileceğim bir golde de adı muslera olduğu için böyle. ancak bunun dışında her golde defans oyuncularının (hemen hemen tüm pozisyonlarda) çok doğru duruş almalarına rağmen faiş hataları var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın