resim
Johannes Hendrikus Olde Riekerink
Görev:Teknik Direktör
Takım:Dewa United
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 659
    ben kendisinin planlı, programlı ve işini bilen bir adam olduğuna inanıyorum ve 25 temmuz 2016 tarihi itibariyle kendisi adına gerçekten çok üzülüyorum. neden mi?

    1) bence kendisi sabri ve hamit'i istemiyordu ama fakat, sadece göstermelik yaşayan dursun, opsiyonu kaldırdığını iddia ettiği oysa bu iddianın kağıt üzerinde kaldığını gösterir şekilde ft dedikoduları dönerken sabri ve hamit ile sözleşme imzaladı.

    2) kendisinin gelmesi akabinde yaptığı işler bizi mutlu etse de, gelme yöntemi çok yanlış olduğundan (kombine satış dönemi taraftarın ağzına bal çalmak için ft dedikoduları) transferde bir ay kaybettik. çünkü geldiği günden beri sadece boş vaatler ile kandırıp yapması gereken işleri yapmayan başkan, "transfer yapma kapasitem yok, çünkü yabancı kulüplerden randevu alamıyorum" demek yerine "hoca bekliyoruz" dedi. dursun çocuktan daha saf hayaller peşinde koşup bize ve kulübe zaman kaybettireceğine "rieke ile devam" dese idi hayat daha farklı olabilirdi.

    3) bu adam özelinde altyapı sorumlusu. ajax gibi bir fabrika kendisine emanet edilmiş ise (sneijder-huntelaar-de jong-van der vaart jenerasyonu) adam futboldan olmasa da futbolcudan anlıyor demektir. sözlerim yanlış anlaşılmasın, futboldan anlamıyor demiyorum, "şu kadar anlıyor" konusu tartışılabilir belki ama "futbolcudan anlıyor" cümlesi tartışmaya açık değil.

    4) şimdi rieke reyiz başa gelir gelmez ne yapıyor? almanya'dan kondisyoner getirtiyor. neden? çünkü hangi taktik olursa olsun takım koşamadıktan, ayakta duramadıktan sonra cacık olmaz. ilk kamp döneminde takımın ikinci kampa götürülmeyen çöplerine rağmen fena top oynamadığını ve daha derli toplu oynadığını gördük. elbette sezon için kıstas değil.

    5) kendisi için üzülüyorum dedim; konuyu dağıttım. üzüldüğüm nokta şu; adam elinden gelen ne varsa yapıyor. kimin kumaşı gs kalitesinde kimin değil bunu tespit etti. hoca kadrosu olarak eksikleri tespit etti ve kondisyoner aldı. her basın toplantısında top oynayan bir orta saha ve iki forvet istiyorum diyor. bunları diyen ve senelerce futbolcu izleyen bir adamın bu bölgelere ilişkin bir shortlist'inin olmama ihtimali yok. muhtemelen kendisi bu isimleri yönetim ve scout ekibine de verdi, gel gör ki türkiye'de transferler fm'de yüzüne bakmadığımız "menajer tavsiyeleri" uyarınca yapıldığından bu adamları nasıl alacağını bilmiyor yönetim. yine bony vb. diye çıkılan yolda rodallega ve eren derdiyok'a düştü haberler. ha ikisi de umut'tan iyi topçu ama umut'tan iyi olmanın haber değeri yok memlekette. kaldı ki elindeki imkanlarla son derece ekonomik bir kadro kuran rieke reyize bu transferler biraz da boyun borcu. ayrıca şunu söylüyorum; yönetimin destekçisi yok. taraftarın bir kısmı başta karşı çıksa da son ayıklama operasyonu sonrasında rieke reyizi destekliyor. yönetim kafayı çalıştırıp rieke reyizin destekçisi olur ve 3 iyi adam alınırsa ekonomik olarak (kombine satışı) da kar edecek.

    ne var ki dursun gibi düz mantık düşünebilen bir adamın ben 4k kombine sattım, 2 adam alayım 35 k olur bunların parasının bir kısmı çıkar gibi karışık bir mantığı kafasındaki şablona oturtma ihtimali yok. bu nedenle muhtemelen hocanın kafasındaki isim ve tipte oyuncular yerine randevu alabildiği anadolu kulüplerinde belki iyi işler yapmış ama rieke hocanın sistemime tam oturmayacak oyuncular alarak "ama transfer istediniz yaptım" diyecek. bu transferler olmadığı için de sistem sakat kalacak ama eleştirilen rieke hoca olacak. çünkü lobi yapılarak bir türk gs başına getirilebilecekken neden elin hollandalısı kalsın. değil mi?
App Store'dan indirin Google Play'den alın