resim
Johannes Hendrikus Olde Riekerink
Görev:Teknik Direktör
Takım:Dewa United
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 655
    gerek geçen sezon sonuna doğru görev yaptığı kısa dönemde, gerekse bu sezon öncesi yaptığı hamlelerle takdirimi kazanmış teknik direktörümüz.

    umut, olcan, tarık ve adili'yi kadro dışı bırakması doğru karar ve bu kararıyla galatasaray taraftarını daha şimdiden şampiyon olmuşcasına sevince boğdu.
    galatasaray taraftarının takımı adına ümitlenebilmesi için senelerdir beklenen hamleler yapılmıyordu, eksik bölgelere doğru isimler transfer edilmiyor, yeterince takıma faydası olmayan oyuncularla yola devam ediliyordu. en son hamit ve sabri ile sözleşme yenilenmesi ise yönetimin altına imza attığı en büyük fiyaskolardan birirdir.

    işte jan olde riekerink bu kadar kötü yönetilen, maddi anlamda kötü durumda olan, ve benzeri bir çok nedenden ötürü umudunu yitiren galatasaray taraftarı için umut olmuştur resmen.

    galatasaray yönetim-futbolcu-taraftar bütünleşmesini yakaladığı tüm sezonlarda şampiyon olmuştur. mevcut yönetimden yana galatasaray taraftarının herhangibir umudu olmadığını sağır sultan bile duydu. işte tam da burada riekerink hocamız devreye giriyor. yönetimsel anlamda etkisi olmadığını biliyoruz, ama yönetim-futbolcu-taraftar üçlemesindeki sac ayaklarından biri olan "yönetim" yerine taraftar riekerink'i koyarak bir nebze olsun umutlanıyor şu anda.

    hamza hoca zamanında yetersiz oyunculara düzülen gereksiz övgüler, ve yapılması gereken doğru hamlelerin hiçbir şekilde yapılmayışı taraftarı çıldırtmıştı.
    şimdi ise ufak ufak da olsa taraftar nezdinde "aa riekerink hoca doğru hamleler yapıyor, acaba şampiyon olabilir miyiz?" umudu yeşermeye başladı.
    özellikle rakiplerimiz fenerbahçe, son şampiyon beşiktaş ve hatta trabzonspor ile, avrupada yürüyen başakşehir ve osmanlı'yı da bu listeye dahil ettiğimizde zorlu rakiplere rağmen sadece ligde mücadele edecek olmamız, ve riekerink hocanın doğru hamleleri gerçekten de taraftarın umutlarını yeşertiyor.

    riekerink hocanın takıma kattığı en önemli artı olarak taktiksel çalışmalara daha fazla ağırlık verip, sahada ne oynadığı belli olmayan bir oyuncu gurubundan, taktiksel olarak ne yaptığı belli olan, ne oynadığı belli olan bir takım yaratma konusunda şu ana kadar ilerleme kat etmiş olması. işte bu da taraftarın umutlarının yeşermesinde en önemli ikinci unsur.

    bunun yanı sıra sezon başı hazırlık maçlarını büyük oranda ölçü almasak da bruma gelişim göstermiş, sneijder'in takımı daha fazla sahipleniyor, sinan fiziğini biraz daha geliştirmesi gibi başlıca dikkat çeken gelişimleri gördük. podolski geçen seneki performansını devam ettireceğini düşünüyorum. muslera'nın da daha iyi bir sezon geçireceğini umuyorum. defansa serdar aziz takviyesi yapıldı, her ne kadar ihtiyacımız olan oyuncu tipi olmasa da, büyük bir takıma gelmiş olmanın verdiği pozitif ivme ve riekerink hocanın da serdar'ın gelişimine yapacağı katkı ile geçen sezonki semih kaya performansından sonra bu yıl savunmamıza ilaç gibi geleceğini düşünüyorum. savunmada hakan balta ve chedjou tecrübeleriyle serdar'a partner olacaklardır. sol bekte yükselen değer lionel carole'ü görüyoruz. işte bu tablo bize ilk 11'deki 8 ismin netleştiği ve yükselen performansları olan oyuncular olduğunu gösteriyor. bu da galatasaray taraftarının umutlarını yeşerten üçüncü unsur ve yine altında riekerink imzası var.

    koca sezon sadece 8 oyuncu mu bizi taşıyacak, tabii ki hayır. işte burada ön libero ve forvete kaliteli takviyeler yapabilirsek, umut-olcan-tarık gibi oyunculardan kurtulup yerlerine yapılan yeni transferler ile takımı taşıyacak 11 oyuncu ve sonradan oyuna girip katkı verebilecek genç oyuncularla birlikte ben de şampiyonluk konusunda ümitlenenlerdenim. şampiyon olamazsak hocaya kızmam, çünkü şampiyon olursak hoca mevcut yetersiz şartlar altında olağanüstü büyük bir başarı elde etmiş olur, işte o gün hepimizin sevince boğulduğumuz gün olacak. bunu bütün kalbimle diliyorum.

    ayrıca şunu da eklemek gerekir ki, birhan, berk ismail, oğuzhan gibi oyunculardan da ümitliyim. riekerink hocanın altyapımızdan gelen genç oyuncuların gelişimine olumlu yönde direkt katkı sağlayacağına eminim.

    bir de eğer sezona ilk 5 maçı kazanarak başlarsak rüzgarı arkamıza alıp, bu şekilde sezon sonuna kadar götürebileceğimize inanıyorum.

    jan olde riekerink; daha sezon başlamadan galatasaray taraftarının umutlarını yeşerttiğin için, bizi şimdiden şampiyon olmuşcasına sevindirdin.
    başarı diliyor ve teşekkür ediyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın