• 121
    satın almayı istediğim ancak alıp almamak veya hangisini alacağım konusunda bir türlü karar veremediğim formalardır.
    galatasaray futbol takımı'nın orijinal 7 forması var bende. 2000-2001 kırmızı forma, 2007-2008 parçalı, 2009-2010 parçalı, 2012-2013 beyaz, 2013-2014 parçalı ve siyah, 2014-2015 iç saha forması.
    geçen seneki parçalı ve siyah formalar 13-14 ile aynı olduğu ve 4. yıldız üstte olduğu için almadım. 3. formayı da beğenmemiştim. bu sene almak istiyorum fakat parçalı formam 3 tane var, gerçi bu seneki biraz değişik ama ne bileyim.
    beyaz forma da çok sade ve 12-13'ün beyaz forması var. onu hiç düşünmüyorum.
    mor formaya biraz daha yakın gibiydim ama bugün gördükten sonra onda da düşüncelerim değişti. sonuçta galatasaray'ın rengi değil.
    ama bir yandan da alacaksam farklı bir forma almak istiyorum. kafam çok karışık.

    bu arada bazı arkadaşlar 3. formanın renginin kırmızı ve tonları olması gerektiğini yazmış, ben aynı fikirde değilim. ikinci ve üçüncü formaların anlamı rakip formalarla çakışmaması içindir. bizim takımın iç saha forması bir kere kesinlikle tam parçalı olmalıdır. bu konuda pazarlama açısından yapılan eleştirilere de katılmıyorum, liverpool, manchester united, real madrid gibi takımların iç saha forması her sezon neredeyse aynıdır. çok küçük detay farklılıkları olur. forma kültürü böyle oluşur. onların forma üreticileri zarar mı ediyor yani?
    ikinci formamız ise ilk renklerimiz olan sarı kırmızıdan farklı bir renk olmalıdır, bizim takımımıza ve kültürümüze de en uygun alternatif renkler beyaz ve siyahtır. şimdi bu ikinci formada kırmızı ağırlıklı renk kullanılırsa bir anlamı kalmaz. gençlerbirliği ile deplasmanda karşılaştığımızı düşünelim. parçalı da giyilmez kırmızı ağırlıklı bir deplasman forması da giyilemez.
    üçüncü formamız ise ilk iki formada kullanılan renklerin de dışında bir renk olmalıdır. bu yüzden her yıl böyle fantezik renkler deneniyor. ama tabii mercan, mor gibi renkler de galatasaray'a yakışmıyor.

    benim düşüncem madem nike böyle dönüşümlü kitler yapıyor,* * * *
    o zaman şöyle olsun;
    iç saha formamız kesinlikle tam parçalı olmalıdır. çok küçük detay farklılıkları olabilir.
    deplasman formamız beyaz ise 3. formamız füme , siyah, gri veya sarı olabilir.
    ya da tam tersi.
    açıkçası bizim formalarımıza mordan ve mercan renginden daha çok gri, füme renklerinin yakıştığını düşünüyorum. daha klas duruyor mesela füme. hem nostalji de olmuş olur.
    ayrıca beyaz, siyah ve sarı formalar olduğu zaman kombinasyon konusunda da güzel seçenekler çıkabiliyor; sarı forma-kırmızı şort, beyaz forma - kırmızı şort, beyaz forma - siyah şort, parçalının altına siyah şort gibi.. ama mor veya mercan formada bu kombinasyonları elde edemezsin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın