• 139
    birilerini savunma derdine düşmüş yazar.

    fakat o birileri iranlılar değil.
    o iranlılar üzerinden oy elde etmeye çalışan malum şahıs.
    yarın malum şahıs iranlıların türkiye'ye katkısı ne ki, biz yeteri kadar yardım ettik, sosyal düzenimizi bozuyorlar derse o da cephesini değiştirecektir. peki malum şahıs bunu der mi? istediğini elde ettikten sonra der. mavi marmara'da dedi mesela. bana mı sordular bile diyemedi üstelik. dönemin başbakanına mı sordular dedi. bu dönemle ilgili bişey olsa bu defa dönemin cumhurbaşkanına mı sordular diyecek. oysa bildiğim kadarıyla rejim ve ülkenin yetkilileri de değişmedi...

    buradaki insanların suriyelilerle bir derdi yok. kavram kargaşası yaratılmasın. suriyelileri kullanarak toplum dinamiklerini bozanlarla, türk toplumunun hayat tarzının içine edenlerle derdi var.
    vatandaşlığa almak dışında tonla çözüm varken oy uğruna ülkenin demografik yapısının bozulmasına ses çıkarıyorlar.

    ne yani ülkeme 3 milyon tane hiç bir vasfı olmayan, tokiden ev verilerek, ödediğim vergilerle maaş verilerek geçindirilmeye çalışılan, aynı dili konuşmadığım, hiç bir ortak kültürümün olmadığı insan alınıyor ve ben sesimi çıkaramıcam. çıkarırsam adı ırkçılık olacak. hadi içinde yaşadığı ingiltere 3 milyon suriyeliyi kabul etsin bakalım. ne hale geliyor bunun konuşulmaya başladığı dakika londra sokakları...

    aslında ortada bir kavram kargaşası olduğuna da inanmıyorum. sadece uzun adama laf gelmesin diye yaratılmaya çalışılıyor. tüm mevzu bu.
    muz sallamakla; suriyeliler gitsin, vatandaşlık verilmesin demek arasındaki farkı göremeyecek kadar gerizekalı olduğuna inanmıyorum ben bu arkadaşın. keşke o da aynı saygıyı bizim zekamıza gösterse de bu tarz basit ön kabullerle sözlük yazarlarını manipule edemeyeceğini fark etse.
App Store'dan indirin Google Play'den alın