• 30
    öncesinde habercisi, sonrasında devamı olmayan başarılar tesadüfen kazanılmış demektir. biz uefa'yı almadan önce üst üste 3 kez şampiyonlar ligi süreci geçirmiş, 97-98 sezonunda 24 takımlı turnuvada 4 puan, 98-99 sezonunda yine 24 takımlı turnuvada 8 puan toplamış ki bu 8 puanla grubu 2.bitirmiş ama en iyi 2'ler arasına giremediği için avrupa kupalarına veda etmiş. yani bir şeyler yapacağının işaretini vermiş galatasaray.

    zaten sonrasında yani 99-2000 sezonunda hertha berlin, milan ve chelsea'li grubu 7 puanla 3. bitirip uefaya kalmış ve burada final dahil oynadığı 9 maçı da yenilmeden tamamlayıp şampiyon olmuş. oynadığı takımlar da öyle çek takımı veya belarus takımı falan değil. ingiliz, italyan, alman ve ispanyol takımları. grupta da zaten ingiliz, alman ve italyan takımlarıyla oynamışız.

    ertesi yıl ne yapmışız ona bakalım. sezonu 3 ay önce şampiyonlar şampiyonu olan real madrid'i yenerek ve süper kupayı alarak açmışız. sonra şampiyonlar ligi grubundan çıkan ilk türk takım olmuş ve son 16'ya kalmışız. burada da şimdiki gibi tek takımla çift maç sistemi değil, yine 4 takımlı bir grup aşamasına geçmişiz. grubumuzda yine ispanyol, fransız ve italyan takımları var. ve bu grubu da 10 puanla 2. bitirip çeyrek finale çıkmışız. bu turda da maalesef popescu'nun rövanştaki yokluğunu fazlasıyla hissetmiş ve elenmişiz.

    sonraki sezona şampiyonlar ligi'nde yine ilk tur grubunu 2. bitirerek son 16'ya kalmışız. bu turda yine ingiliz, ispanyol ve italyan takımlarıyla eşleşmişiz. liverpool, roma ve barcelona. ama olsun demiş yola çıkmışız ilk 5 maçta hiçbirine boyun eğmemişiz. son maçta asy'de barca ile final gibi bi maça çıkmış, bilmem kaç metrelik ofsayt golüyle kupaya veda etmişiz.

    peki fener'in çeyrek finalinden önce ne var.
    2005-2006 şampiyonlar ligi grup sonunculuğu
    2006-2007 avrupa ligi 3.tur
    2007-2008 şampiyonlar ligi çeyrek final
    2008-2009 şampiyonlar ligi grup sonunculuğu
    2009-2010 avrupa ligi 3. tur
    2010-2011 1 ay içinde hem şampiyonlar ligi'ne hem avrupa ligi'ne veda etmişler. eylül ayını bile görmemişler.

    tesadüf fener'in çeyrek finalidir. bizim uefa zaferimiz, öncesi ve sonrası olan bir dönemin meyvesidir. ve de biz daha iyisini yapana kadar en iyisi budur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın