• 14859
    beni en çok üzen husus plansızlık. hala bir planımızın olmaması içimi acıtıyor. yabancı sınırı da genişletildi ve bu müthiş bir fırsat. bir tane de kardeş kulüp ayarla yurt dışından.

    bizim ucuz pazarlara yönelmemiz lazım. mesela kolombiya'lı futbolcuların atletik özellikleri çok iyi. atletik özellikleri iyi olan futbolcular bizim ligimizde hep başarılı olmuştur. senin faryd mondragon gibi eski bir kalecin var. onu kolombiya'daki elin ayağın yap. o ışık gördüğü futbolcuları sana önersin. bi kere de cristian zapata'ları, jeison murillo'ları, pablo armero'ları, juan guillermo cuadrado'ları, duvan zapata'ları falan udinese değil de biz keşfedelim. kolombiyalı futbocuların özellikle siyahi ırktan olanları fizik özellikleri nedeniyle inanılmaz uygunlar bizim ligimize. dahası lucescu'nun şampiyonlar liginde 2. turda luis enrique'nin ofsayttan attığı golle veda eden takımının sol beki olan kolombiya'lı gustavo victoria'nın kulübe maliyeti sadece 27.000 euroydu. şimdi olsun 1 milyon euro. o pazarlara yönelmemiz, oralardan oyuncu keşfedip 2 3 yıl ucuza oynattıktan sonra avrupa'ya satmamız bizim için kurtuluş olacak.

    şuan mesela seria a her takımın alt yapısında 1 tane ganalı orta saha var. gönder gana'ya 1 2 tane adam. geleceğin kwadwo asamoah'ını, sulley muntari'sini, emmanuel badu'sunu, godfred donsah'ını, afriye acquah'ını, alfred duncan'ınını da sen tut getir kolundan. takım orta sahasızlıktan kırılıyor. gana pazarına bir el atsan orta sahasızlıktan kırılan orta sahana nefes aldıracaksın. hem de karın tokluğuna oynayacak adamlar bunlar.

    bugün avrupa'nın birçok liginde liverpool'undan juventus'una en az 10 tane takımın alt yapısında nijerya'dataye academi yada sunshine star fc gibi takımlardan gayet ucuza tutup getirdiği genç forvetler var. bir kere de biz tutup getirelim elin kelechi iheanacho'sunu, umar sadiq'ini, king udoh'unu, taiwo awoniyisi ve daha nicelerinin geleceğini heyecanla beklemek yerine forvetsizlikten kırılan galatasaray'ın genç nijeryalı forvetinin gelişimini heyecanla bekleyelim mesela.

    ama yok, illa plansızlık olacak. hamleler hep günü kurtarmaya yönelik olacak. ucuz yollu ve uzun vadeli planlar bizi bozar çünkü.

    diğer bir anlamadığım husus da hadi tamam kötü transferler yapıyoruz. eyvallah. ama sözleşmeler hep uzun süreli. mesela emre güral'ı alacaksın. bu adam senin için kumar. başarısız olma ihtimali çok yüksek. bu adama gidip 3 yıllık kontrat yapma, 2 yap, 2+1 yap. tarık'a gittin 5 yaptın bitse de göndersem diye bakıyorsun. bana özellikle de yerli bir futbolcunun 5 sene sonra hangi seviyede olacağını kimse bilmiyorken gidip de 5 yıllık sözleşme yapılması acayip saçma geliyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın