• 1
    avustralya da 1993 yılında düzenlenen bu turnuva`ya genç milli takımımız avrupa şampiyonu aploleti ile gitmişti ve bundan dolayı genç millilerimizden beklentiler çok büyüktü. kadroda bizde oynayan mustafa kocabey, beşiktaşlı oktay derelioğlu, o zamanlar balıkesirspor dan henüz fb`ye transfer olmamış emre aşık vardı. okan buruk ise trabzonspor ile oynadığımız kupa maçında ayağı kırıldığı için kadroda yoktu.

    grubumuzda ingiltere, abd ve güney kore vardı.

    abd ile yaptığımız ilk maçta herkes bizimkilerden farklı bir galibiyet beklerken 6-0 gibi farklı bir mağlubiyet alınca hiç kimse ne olduğunu anlayamamıştı. oktayı`ın bu maçta kırmızı kartı yedikten sonra gözyaşları içinde sahadan çıkışı hala aklımda.
    bu da ilker yasin anlatımıyla geniş özeti. https://www.youtube.com/watch?v=VMVQM5Ke3rE

    ikinci maçımızda güney kore ile 1-1 berabere kalınca gruptan çıkma şansımız iyice zora girmişti, bu maçın özetini bulamadım maalesef, ancak golümüzün son dakikalarda geldiğini hatırlıyorum.*

    tur atlamak için mutlak galibiyet parolasıyla çıkılan ingiltere maçında ise 1-0 mağlup olmuştuk, bu maçın son dakikalarında kazandığımız penaltıyı ise o zamanlar trabzonsporun genç yeteneği olarak gösterilen kaptan ilhami gökyüzüne dikmişti. böylece grubu sonuncu bitirip elenmiştik.
    ingiltere maçının kısa özeti: https://www.youtube.com/watch?v=sYPKs8sXAI8

    bunlar benim aklımda kalanlar, ayrıca biraz daha derin araştırma yapınca kamerun kadrosunda marc vivien foe * ve daha sonra bizde de forma giyecek olan rigobert song da varmış.

    turnuvada forma giyen ve daha sonraki yıllarda ünlü olmuş futbolcular ise şöyle:

    carsten jancker, dietmar hamann, carsten ramelow (almanya)
    samuel kuffour ve daha sonraki yıllarda ligimizde forma giyen augustin ahinful (gana)
    dida, mario jardel (brezilya)

    bu da turnuvada ki kadrolar:

    https://en.wikipedia.org/..._Championship_squads

    finalde brezilya gana yı 2-1 yenerek kupayı almıştı, final maçını yöneten hakem ise bizim ahmet çakar dan başkası değildi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın