• 14827
    avrupa'da 20 haziran'a teknik direktorsuz giren tek takim herhalde.

    bir diger ihtimal, herkesin konustugu, terim'in galatasaray'a geri donusu. fakat nasil 2. gelisinde kamuoyunun ve taraftarin icine tam sinmediyse, bu sefer de oyle olacak. fatih terim felaket bir euro 2016 sonrasinda zaten ajite olmus bicimde galatasaray'a gelecek, ve ustune 2012'de gordugu turden muthis bir destek yerine asagi yukari yari yariya bolunmus bir taraftarla karsilasacak. selcuk'la arasinin kotu oldugu yazilip ciziliyor, sneijder'le arasinin iyi olmadigini zaten biliyoruz, podolski pek terim'lik bir oyuncu degil, geriye kalan ivir zivir futbolcular zaten kaliteli degil. fakat bu oyuncular gonderilse dahi uefa'nin sartlari ortada, benzer kalitede yenilerini getirmek cok cok zor. tum bu sartlarda terim tekrar gelirse bu ucuncu donemi gibi degil, ikinci donemi gibi olacaktir malesef.

    galatasaray'da ciddi bir reforma ihtiyac var, sadece futbol takiminda degil, kulubun tumunde. fakat gecen sene alinan kupa isleri tekrar statukonun eline birakti- reformu erteledi. kulubun yonetimini elinde tutanlar, tipki eski bir sevgili gibi, defteri tam olarak kapatmadan ileri bakamiyor. tekrar isleri rayina koymanin en kolay yoluna kaciyorlar, bu da terim demek oluyor.

    ozeti su. galatasaray'in onunde iki ihtimal var.

    1) terim'li, albayrak'li, durust'lu bir duzen geri gelir. bu uclu basarili olursa galatasaray dustugu durumdan daha kolay yukselebilir, gecen seferki yaptigi hatalari yapmayacagini varsayarsak. eger basarisiz olurlarsa, galatasaray artik gelecek icin oturup uzun uzun dusunmek zorunda kalacak, ve terim'i, lucescu'yu, denizli'yi, sneijder'i selcuk'u filan icermeyen, gercekci ve uzun vadeli planlar zorunluluk haline gelecek. yani galatasaray ya kisa vadede toparlanip orta vadede basarili olur, ya da kisa vadede cokup uzun vadede basarili olur. bu iki ihtimal de iyi bana kalirsa.

    2) yabanci bir teknik direktor. bu ihtimalde en azindan ilk sezon basarili olma sansi sifir. bugun haziran 20, takim kadrosu sisik, oyuncular euro2016 sonrasi tatil yapip gelecek, transfer cezasi var, kim gidecek kim kalacak belli degil, yonetimin kapasitesi ortada. bu sartlarda yabanci bir teknik direktor belki uzun vadede yararli olabilecek adimlar atabilir, fakat ozbek yonetimi sonrasinda devam etme olasiligi dusuk. kisacasi bu isim kim olursa olsun ozbek'le birlikte gitmek durumunda kalacaktir.

    ben her turlu ilkini tercih ederim acikcasi. terim basarili olsa da basarisiz olsa da galatasaray icin uzun vadede yararli oacak fikrindeyim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın